Kaymakam o tweeti Ankara'nın talimatıyla mı sildi?

'Alevilerin kökünü kazıyacağız' sözleri ile gündem olan IŞİD'ci için Reyhanlı'da tören düzenlendi. Reyhanlı Kaymakamı tepki gösterdiği tweeti sildi.

Kaymakam o tweeti Ankara'nın talimatıyla mı sildi?

Eski IŞİD üyesi olan Ceyşul İzze komutanı Sarut Reyhanlı'da gövde gösterisi gibi bir törenle uğurlandı. Reyhanlı halkı sert tepki gösterdi.

2012’de “Alevilerin kökünü kazıyacağız” dediği görüntülerle gündeme gelen, 2014’te IŞİD’e üye olan Abdülbasit el-Sarut'a Reyhanlı’da cenaze töreni düzenlenmesi halkın tepkisini çekti.

Reyhanlı Kaymakam Fatih Çobanoğlu, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Suriyeli muhaliflerin komutanlarından birinin cenazesinin, konvoy şeklinde Suriye Bayraklarıyla ve sloganlarla izinsiz gösteriye dönüştürülmesi kabul edilemez ve sorumsuzca bir davranıştır. Bu tür provokasyonlara açık eylemlere müsaade edilmeyeceğinin bilinmesini rica ederim. Sükûnetini ve vakarını koruyan Reyhanlı halkına da ayrıca teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Ancak kaymakam o tweetleri sildi.

Reyhanlı Kaymakamının tweetleri silmesini Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök köşesine taşıdı. Özkök'ün yazısından ilgili bölüm şöyle;

REYHANLI KAYMAKAMI O MESAJI NEDEN SİLDİ

TÜRK medyasına pek yansımadı ama geçen hafta Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde çok ilginç bir cenaze töreni olmuş.

Suriye’de savaşan muhalif gruplardan birinin en önemli liderlerinden biri olan Abdülbasit Al Sarut 8 Haziran günü Suriye’nin Hama kırsalında yaralanmış ve Reyhanlı’ya getirilmiş.

Ancak kurtarılamamış ve ölmüş. Anadolu Ajansı da bunu “Devrim şehidi” olarak haberleştirmiş.

*

Sarut için ilçede çok büyük bir cenaze töreni yapılmış. Bu törende örgütün ve Suriye’nin bayrakları taşınmış.

*

Ancak o gün ilginç bir şey olmuş. Reyhanlı Kaymakamı Fatih ÇobanoğluTwitter’dan şu mesajı yayınlamış:

“Suriyeli muhaliflerin komutanlarından birinin cenazesinin konvoy şeklinde Suriye bayraklarıyla ve sloganlarıyla izinsiz gösteriye dönüştürülmesi kabul edilemez ve sorumsuz bir davranıştır.

Bu tür provokasyonlara açık eylemlere müsaade edilmeyeceğinin bilinmesini rica ederim.”


*

Bu açıklama gayet normal. Normal olmayan ise şu... Kaymakam kamu düzeni açısından son derece normal ve doğru olan bu mesajı bir süre sonra silmiş...

*

Doğrusu bu mesajın niye silindiğini çok merak ettim.

İlçedeki Suriyelilerden gelen tepki nedeniyle mi?

Yoksa Ankara’dan gelen bir talimat üzerine mi...

Konu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de getirilmiş.

Etiketler
Ankara Alevi IŞİD Reyhanlı