TTB'den mahkeme kararına tepki: 'Sonuna kadar mücadele edeceğiz'

TTB Merkez Konseyi üyeleri hakkında ikişer kez 10 ay hapis cezası verildi, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Selçuk Adıyaman, mahkemenin kararına tepki gösterdi.

TTB Merkez Konseyi üyeleri, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklamaları nedeniyle üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, TTB Merkez Konseyi üyeleri hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan ayrı ayrı ikişer kez 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Selçuk Adıyaman, mahkemenin kararına tepki gösterdi.

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Adıyaman, şunları söyledi:

“Biz uluslararası evrensel tıp etiğinin bize öğrettiği şeyi uyguladık. Vazifemizi yaptık, savaşın bir halk sağlığı olduğunu söyledik. Bunu 3 duruşmada da avukatlarımız ve kendimiz yaptığımız savunmalar ile ortada bir suç olmadığını, tamamen bizim işimiz olduğunu, bizim yaşam hakkı için çalıştığımızı, yaşamsal değerleri savunduğumuzu söyledik. Fakat bugün mahkemede 11 arkadaşımız 20’şer ay, bir arkadaşımız 20 ay artı 16 ay civarında bir ceza aldı. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu kararı iptal ettirmek için elimizden geleni yapacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türk Tabipleri Birliği, savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu söylemekten hiçbir zaman vazgeçmeyecektir. Bu böyle bilinsin.”

Etiketler
Adıyaman Hapis cezası Mahkeme