Ali Demir serbest, Ayşe öğretmen hapiste!

Ayşe Çelik’in avukatı Karaman, “AYM’nin mağduriyeti ortadan kaldırmasını bekliyoruz” dedi

Ali Demir serbest, Ayşe öğretmen hapiste!

“Çocuklar ölmesin” dediği için hapis cezasına mahkûm edilen Ayşe öğretmen, cezaevine konulurken kopya skandalının aktörlerinden Demir serbest bırakıldı. Çelik’in avukatı Karaman, “AYM’nin mağduriyeti ortadan kaldırmasını bekliyoruz” dedi

Telefonla bağlandığı bir televizyon programında, “Çocuklar ölmesin” dediği için 15 ay hapis cezasına mahkum edilen öğretmen Ayşe Çelik, özel bakım gerektiren 1,5 yaşındaki bebeğini geride bırakıp cezaevine konuldu. Aynı gün, milyonlarca öğrencinin geleceğini ellerinden alan kopya skandalının aktörlerinden eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, “AYM’nin bu meseleyi kökten çözmesini bekliyoruz” dedi.

Üç yıl önce katıldığı bir televizyon programındaki konuşmasındaki ifadeleri nedeniyle, “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanan ve bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırılan Ayşe Çelik, önceki gün cezaevine konuldu. Cezasının infazı daha önce üç kez ertelenen Çelik’in Anayasa Mahkemesi’nde bekleyen bireysel başvurusunun karara bağlanmaması ve yasal olarak infazın ertelenmesi süresinin dolması nedeniyle uygulanan karar, vicdanları bir kez daha yaraladı.

DERAN ANNEANNESİNE BIRAKILDI

Ayşe öğretmen, “Örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle 2016 yılında 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 20 Nisan 2018’de henüz altı aylık olan kızı Deran ile birlikte cezaevine konulan Ayşe öğretmen, Mayıs 2018’de tahliye edilerek infazı altı ay süreyle iki kez ertelendi. Erteleme süresi önceki gün dolan Ayşe öğretmen, cezaevine girdi. Bir buçuk yaşındaki kızı Deran’ın ise cezaevindeki koşullar nedeniyle anneannesine bırakıldı.

ALİ DEMİR TAHLİYE EDİLDİ

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ise “Silahlı terör örgütüne üyelik” suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Demir’in, Ayşe öğretmenin cezaevine girdiği gün serbest bırakılması kamuoyu vicdanını rahatsız etti.

“AYM MAĞDURİYETİ ÇÖZMELİ”

BirGün’den Mustafa Mert Bildirici'ye konuşan Ayşe Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, “AYM’nin Çelik’in bireysel başvurusunu gündeme alıp meseleyi kökten çözeceğini umut ediyorduk fakat olmadı” dedi. İnfazın erteleme süresinin yasal olarak dolduğunu kaydeden Karaman, Ayşe öğretmenin mağduriyetinin çözülmesi için AYM’ye çağrıda bulundu.

“OBJEKTİF STANDART YOK”

Çelik’in AYM’ye yaptığı bireysel başvuru dosyasında hiçbir eksiklik olmadığını anlatan Karaman, “Başvurunun biran önce karara bağlanması önünde bir engel yok. İnfaz gerçekleştikten sonra çıkacak hiçbir karar telafi edici olmayacaktır” diye konuştu.

Karaman, Ayşe öğretmenin cezasının infazının ertelendiği süre zarfında AYM’nin başvuruyu karara bağlamasını beklediklerini ancak kararın halen alınmadığını belirtti. ÖSYM eski başkanı Demir’in serbest bırakılmasına ilişkin de konuşan Karaman, “İki olayın yargısal süreci farklı ama yargının bu konularda çok objektif bir standart tutturduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Etiketler
Karaman Öğretmen