AKP'li vekilden öğretmenlere Meclis'te büyük ayıp!

Kadro talebinde bulunan ücretli öğretmenlerden oluşan bir grup TBMM’de AKP grubuyla da görüşmek isteyince polis tarafından Meclis’ten çıkarıldı.

AKP'li vekilden öğretmenlere Meclis'te büyük ayıp!

Kadro talebinde bulunan ücretli öğretmenlerden oluşan bir grup TBMM’de CHP ve İYİ Parti gruplarıyla görüştükten sonra AKP grubuyla da görüşmek isteyince polis tarafından Meclis’ten çıkarıldı.

Öğretmenlerin çıkarılmasına tanık olan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Öğretmenler ‘Bizi dinlemediler. Terörist gibi dışarı gönderildik’ dediler. Milletin vekillerinin kapısının vatandaşa açık olması gerekir” diye konuştu.

Ücretli Öğretmenler Platformu üyesi yaklaşık 70 öğretmen dün başkentte kadro taleplerini duyurmak için TBMM’de bulunan siyasi parti gruplarının temsilcileriyle görüştü. Meclis’te İYİ Parti ve CHP ile görüşen öğretmenler daha sonra AKP grubu ile de görüşmek istedi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; AKP’li Emrullah İşler’in öğretmenlerin görüşme talebine olumlu yanıt vermesine karşın saatlerce beklettiği öğretmenlerin sivil polisler tarafından TBMM’den çıkarıldığı öğrenildi.

Kadro talebinde bulunan öğretmenlerin polisler tarafından çıkarılmasına tanık olan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, öğretmenlerin Meclis yerleşkesinden çıkarılmasıyla ilgili şunları dile getirdi:

Sivil polis nezaretinde

“Ücretli öğretmenlerden oluşan heyet TBMM’de hem İYİ Parti hem de CHP ile görüştü. Aynı heyetten bir grup ise eski Sayın Bakan Emrullah İşler Bey’in makamına gitmişler. Orada dört saat bekletilmişler. Emrullah Bey görüşmemiş danışmanına emanet etmiş.

Danışmanı da onlara yolu göstermiş. Ben öğretmenlerin sivil polis nezaretinde Meclis dışına çıkarıldıkları haberini alır almaz gittim. Yaklaşık 10 öğretmen polis nezaretinde TBMM dışına çıkarıldı.”

İYİ Parti’li Yokuş, öğretmenlerin yaşanan bu durum nedeniyle çok üzüldüklerini belirterek, “Öğretmenler, ‘Sorunlarımız var.

Bunun için geldik. Bizi dinlemediler. Teröristmiş gibi dışarıya gönderildik’ dediler. Milletin vekillerinin vatandaşlara kapısının açık olması gerekir” diye konuştu.

AKP'li vekilden öğretmenlere Meclis'te büyük ayıp! - Resim : 1

Etiketler
Kadro Öğretmen Polis TBMM