Polatlı'da 10 asker yaralandı iddiası

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer Millî Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada verilen yaralı asker sayısının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Polatlı'da 10 asker yaralandı iddiası

Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı’nda gerçekleşen ağır silah eğitim atışı esnasında dün meydana gelen kazada 5 askerin yaralandığı açıklandı. Yaralı askerleri hastanelerde ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer Millî Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada verilen yaralı asker sayısının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Taşcıer, olayda 10 askerin yaralandığını iddia etti.

Dün akşam saatlerinde Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı’nda silah eğitimi sırasında bir kaza meydana geldi. Kazanın hemen ardından Millî Savunma Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada 5 askerin yaralandığı bildirilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Polatlı'da bulunan Topçu ve Füze Okulu Komutanlığında, ilk bilgilere göre, icra edilen ağır silah eğitim atışı esnasında meydana gelen kazada beş kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Kaza sonucunda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır."

CHP’li Taşcıer: Yaralı sayısı 10

Olayın hemen ardından yaralı askerleri hastanelerde ziyaret ettiğini anlatan Taşcıer ise bakanlığın yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Yaralı 5 askerin neden gizlendiğini soran Taşcıer, Millî Savunma Bakanlığı’nın yanıltılmış olma ihtimali üzerinde de durdu.

Taşcıer, T24’e şu açıklamayı yaptı:

“Olaydan 1 saat sonra Polatlı Devlet Hastanesi gittim. Orada hafif yaralı olan 6 askeri ziyaret ettim. Polatlı Devlet Hastanesi’nin başhekimi ve acildeki doktor 10 askerin yaralı olduğu bilgisini verdiler. 4 asker ağır yaralı olduğu için Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılmış. Oraya gittiğimde orta ağırlıkta diyebileceğim bir askere daha ‘Geçmiş olsun’ dileklerimi ilettim. Ancak ikisinin yoğun bakımda birinin de ameliyatta olduğu bilgisi verildi. Bu yüzden 3 askerle görüşmedim. Burada çelişkili bir durum var.”

Taşcıer yaşanan olay hakkında şu soruları gündeme getirdi:

“Eğer 10 kişi yaralandıysa 5 asker neden gizleniyor?”, “Millî Savunma Bakanlığı’na kim tarafından yanlış bilgi veriliyor?”, ”5 yaralı asker rakamı nereden geldi?”, “Daha önce de kamuoyu yanıltı mı?”

Etiketler
Ankara Milletvekili Polatlı