9 Eylül Üniversitesi'nde rant kaygısı

9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, Güzel Sanatlar Fakültesi’ni Tınaztepe’ye taşımak istiyor. Fakültenin taşınması için son tarih ise 10 Şubat. Öğrenciler bu duruma tepkili.

9 Eylül Üniversitesi'nde rant kaygısı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bulunduğu Narlıdere Kampüsü’nün 10 Şubat tarihine kadar boşaltılması istendi. Buna gerekçe olarak, 1992’de yapılan binanın depreme karşı güçlendirilmesi gösterildi. Öğrenciler ve akademisyenler ise karara tepkili.

GÜZEL SANATLAR'IN ÖLÜM FERMANI

Eski Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölüm Başkanı Özdemir Nutku, “Bu düşünce, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ölüm fermanıdır” dedi. Nutku, sözlerini şöyle sürdürdü: “1976’dan itibaren, İzmir’in kültür-sanat yaşamına büyük katkıları olan Güzel Sanatlar Fakültesi, önce Alsancak’tan Narlıdere’ye taşınmıştı. Şimdi de gözden ırak bir yere, Tınaztepe’ye fırlatılıp atılmak isteniyor. Sanata önem vermeyen bu zihniyeti açıklamak için yeterli.”

CHP eski İzmir Milletvekili Zeynep Altıok da “Rektörlük bu kararı alırken ne akademik kurula danışmış ne de fakültenin öznesi olan öğrencilerin fikrini almış” yorumunda bulundu.

Altıok, şöyle devam etti: “Rektörlüğün iki yıl eğitim yapılıp geri dönülecek demesine rağmen, akademisyenler ve öğrenciler Narlıdere’ye yeniden dönemeyeceklerini düşünüyorlar. Yaz tatilinde yapılabilecek olan deprem güçlendirme çalışması için aniden karar alıp, bir ay içinde boşaltma talimatı göndermek, Narlıdere’nin merkezinde kalan kampüs alanının başka amaçlarla kullanabileceğine dair aklımıza soru işaretleri getiriyor.”

Öğrenciler ise change.org üzerinden, “Fakülte taşınmasın” başlıklı bir kampanya başlattı.

Etiketler
Öğrenci Üniversite