Ücretlerini alamayan Toki işçilerinden Meclis önünde eylem

Ücretlerini alamadıkları için eylem yapan TOKİ işçileri kendilerini Meclis'e zincirledi. Dört işçi polis tarafından gözaltına alındı.

Ücretlerini alamadıkları için eylem yapan TOKİ işçileri kendilerini Meclis'e zincirledi. Dört işçi polis tarafından gözaltına alındı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nın Mamak’taki bin 312 konutluk projesinde çalışan işçilerden bir bölümü, yaklaşık 2 yıldır ücretlerini alamadıkları için kasım ayında inşaat alanının önünde eylem başlatmıştı.

Yaklaşık on gün süren eyleme polis izin vermemiş, işçilerin kurdukları çadırlar inşaatın önünden kaldırılmıştı.

Ücretlerini alamadıklarından dolayı eylemlerine devam eden işçilerden dördü bugün Meclis’in ziyaretçi kapısı girişine giderek kendilerini demir parmaklıklara zincirledi. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer’in de destek verdiği işçiler polis tarafından gözaltına alındı.

‘BİR TÜRLÜ SESLERİNİ DUYURAMADILAR’

İşçilerin gözaltına alınmasının ardından diğer CHP’li Milletvekilleri’yle birlikte Meclis kapısında açıklama yapan Taşcıer, “Mamak TOKİ bloklarında çalışan işçiler dört aydır eylem yapıyorlar ve seslerini duyurmaya çalışıyorlar. İki yıldır hak ettikleri alacaklarını almak için her türlü yolu denemeye çalışıyorlar ama bir türlü seslerini duyuramadılar. Bu süre içerisinde dava aşamasında iki kez hakim değişikliği oldu. Tüm görüşmelerinde kapılar yüzlerine kapandı. En sonunda bugün seslerini duyurabilmek için Meclis’in demirlerine kendilerini kelepçelediler. Bizler seslerini duyuyoruz, sorunlarını biliyoruz. Ama bundan sonraki mücadelemiz, duymayan kulakların bu haklı talep için bir an önce gereğini yapmalarıdır” dedi.

Kaynak: Duvar

Etiketler
TOKİ Gözaltı Polis