İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden Berkay Ustabaş'a özgürlük çağrısı

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 10 aydır tutuklu bulunan Berkay Ustabaş için basın toplantısı düzenleyen İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Berkay Ustabaş'ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden Berkay Ustabaş'a özgürlük çağrısı

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 5 Ocak’tan beri tutuklu bulunan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berkay Ustabaş 'ın, 1 Kasım'da görülecek 4. duruşması öncesi İstanbul Üniversitesi öğrecileri Önder Babat Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, aradan 5 yıl geçmesine rağmen Berkin Elvan'ın katillerinin hala elini kolunu sallayarak gezdiği hatırlatılırken, Berkay Ustabaş'ın cezaevinde tutulduğu belirtildi.

"BERKAY'I MÜCADELENİN EN ÖN SAFLARINDAN TANIYORUZ"

Açıklamada, Berkay Ustabaş ve tüm tutuklu öğrenciler için özgürlük talep edilirken şu ifadelere yer verildi:

Bizler, Berkay’ı yemekhane boykotlarından, 6 Kasım YÖK karşıtı eylemlerden, anti-demokratik bir şekilde atanan rektörlere karşı yürütülen eylemlerden; Hergele’den, Ana Kapı önünden ve eşit, parasız, bilimsel ve demokratik üniversite mücadelesinin en ön saflarından tanıyoruz. Bu yüzden, yapılan hunharca saldırıların sebebini ve Berkay’ı tutuklayarak bizlere, demokratik üniversite mücadelesine ve hatta Gezi milyonlarına verilmek istenen mesajı biliyoruz. Bu mesaja İstanbul Üniversitesi’nin Turan Emeksizlerden bugüne onlarca yıllık mücadele tarihinden aldığımız inanç ve kararlılık ile cevap veriyoruz: Ne kendi kaderimizi ne de üniversitesinden alınıp dört duvarın, demir kapıların ardına koyulan Berkay gibi on binlerce öğrencinin kaderini, muktedirlerin iki dudağının arasından çıkacak söze teslim etmeyeceğiz!

"TUTUKLU ÖĞRENCİLERE ÖZGÜRLÜK"

Sıra arkadaşları olarak onun “Berkin” diyen sesinin dört duvarın daha “özgür” yanındaki yankıları olacak ve özgürlüğüne kavuşana dek onun “adalet" mücadelesini başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere her alanda yükselteceğiz. Vizelerine, finallerine girmesi gerektiği zamanlarda ona reva görülen bu tutsaklığın ve gördüğü işkencelerin takipçisi olacağız!

Buradan da çağrımızı yineliyoruz, Berkay ve tutuklu olan on binlerce öğrenci için 1 Kasım günü 12.30’da Çağlayan Adliyesi’nde olacağız: Özgürlüğümüz ve eğitim hakkımız için direnmekten vazgeçmeyeceğiz!

Berkay Ustabaş’a ve tüm tutuklu öğrencilere özgürlük!

Etiketler
Ağrı İstanbul Üniversitesi Berkin Elvan Öğrenci