'Okulumuzda tacizci bir hoca mevcuttur'

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde hakkında öğrencilere tacizden dava açılan coğrafya öğretmeni görevine devam ederken, okulun öğrencileri "sessiz kalmayacağız" açıklaması yaptı.

'Okulumuzda tacizci bir hoca mevcuttur'

Bianet'ten Elif Ünal'ın haberine göre, bu sene üniversiteye başlayan Eylül, lisedeyken kendisini taciz eden coğrafya öğretmeniyle ilgili okul idaresine yaptığı şikayet ve devamında yürütülen soruşturmadan bir sonuç alamayınca olayı mahkemeye taşıdı.

Tacizci öğretmenin hala aynı lisede öğretmenlik yapmaya devam ettiğini söyleyen Eylül, bu öğretmenin taciz ettiği başka kız öğrenciler de olduğunu ancak birkaçı dışında çoğu öğrencinin hem ailelerinden hem de öğretmenle aynı okulda olmaktan çekindikleri için şikayetçi olmadıklarını belirtti.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı coğrafya öğretmeni hakkında “çocuğa karşı cinsel taciz” ile “basit tehdit” suçlamaları ile iddianame hazırladı. İlk duruşma 20 Kasım’da Küçükçekmece Adliyesi’nde.

Eylül, ailesiyle savcılığa verdikleri suç duyurusunda “bilgileri dahilinde olmasına rağmen suçu adli makamlara bildirmeyen” okul idaresinden de şikayetçi olduklarını ifade etti. Okul idaresi hakkında ayrı bir soruşturma başlatılması bekleniyor.

Konuyla ilgili bir mesaj yayınlayan Kadriye Moroğlu Lisesi öğrencileri ise "Kadriye Moroğlu öğrencileri olarak bildiriyoruz: Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur" dedi.

Öğrenciler açıklamalarına şöyle devam etti; "Kendisi hala görevdedir ve zamanında yaptıklarını şuan da zaman zaman yaptığı kulaktan kulağa dolaşagelmektedir, bilinmektedir. Okulun öğrencileri olarak buna sessiz kalmamız asla ama asla mümkün değildir. Herkesi duyarlı olmaya ve bu durumda ani refleksif olarak gerçekleşebilecek her olay ihtimaline karşın, şiddetle karşı çıkmaya ve karşı gelenlerle beraber olmaya çağırıyoruz."

Etiketler
Lise Öğrenci Öğretmen Okul