Osmaniye'de korkutan deprem

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Osmaniye'de korkutan deprem

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bir deprem meydana geldi

AFAD depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Merkez Üssü Osmaniye Düziçi İlçemizde meydana gelen 5,1 şiddetinde ki depremle ilgili şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yoktur. Taramalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

AFAD: OLUMSUZ KAYIT YOK

Depremin ardından Osmaniye AFAD açıklama yayınlandı. Açıklamada, “İlimiz Düziçi ilçesi merkezli meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası, Düziçi ilçesine nöbetçi ekiplerimiz görevlendirilmiştir. Olay bölgesinde 3 arama ve kurtarma aracımız ile 10 arama ve kurtarma teknisyenimiz arama, tarama ve keşif görevi yürütmektedir. Görevli ekiplerimizden ve il genelinden İl AFAD Merkezine ulaşan (saat: 19:46) herhangi bir olumsuz haber bulunmamaktadır” denildi.

NACİ GÖRÜR'DEN İLK AÇIKLAMA

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Görür, "Arkadaşlar demin Osmaniye, Çerçioğlu/Düziçi’nde 5,0 deprem oldu. Deprem Doğu Anadolu Fay Zonu içerisinde. Daha önceden de belirttiğimiz gibi, bu fay zonunun Çelikhan-Erkenek, K. Maraş-Adana hattı daha çok stres biriktirmektedir. Geçmiş olsun. Sevgiyle" ifadesini kullandı.

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Osmaniye’deki depremin ardından 8 kişinin psikolojik olarak etkilendiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ”Osmaniye Düziçi’nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde, şu an itibarıyla, 8 vatandaşımızın olaydan psikolojik olarak etkilenmesi dışında bir sağlık sorunu yaşanmadığı tespit edilmiştir. Osmaniye halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah tüm afetlerden korusun” dedi.

Etiketler
Osmaniye