Sokaklar kapatıldı: Tozkoparan'a polisten şafak baskını

Güngören'e bağlı Tozkoparan Mahallesi'ne sabaha karşı polis eşliğinde yıkım ekipleri geldi. Mahalleli, yıkıma karşı nöbete başladı.

Sokaklar kapatıldı: Tozkoparan'a polisten şafak baskını

İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde bir süredir devam eden yıkım gerginliği sabaha karşı yeniden başladı.

Yıkım ekipleri gece geç saatlerde polis eşliğinde mahalleye geldi. Yıkımın yapılacağı sokaklar kapatıldı, mahalleli de yıkım nedeniyle sokağa çıktı.

"GÖREVİ HALKI KORUMAK OLAN POLİS ŞU ANDA HALKIN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR"

Artı Gerçek'ten Meral Danyıldız'ın haberine göre, polis eşliğinde, yıkım ekiplerinin geleceğini haber alan mahalleli yıkıma karşı önce sessiz protesto yürüyüşü gerçekleştirdi, ardından da yıkıma karşı nöbete başladı. Sabaha karşı saat dört sıralarında mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi ve yıkım ekipleri geldi. Yıkımın yapılacağı sokaklar polis ekipleri tarafından giriş çıkışa kapatıldı.

Yıkıma itiraz edenlere polis, alanda kalmaları halinde gözaltı işlemlerinin başlayacağını söyledi. HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu sabaha karşı mahalleye geldi. Ancak her iki vekilin de girişine engel olundu.

Daha sonra iki vekil, farklı ara sokaklardan mahallelinin toplandığı alana gelmeyi başardı. Sokak başında barikat kuran çevik kuvvet polisleri, Gülüm'e de kalkanlarla müdahale etti. Burada konuşan Musa Piroğlu, yaşananlara tepki gösterdi ve şöyle dedi: “Polis her yeri kuşatmış evlerin elektriğini kesmeye, buranın alt yapısını kesmeye yıkmaya gelmiş. Bir kere daha buna tanıklık ediyoruz. İktidar polisi, belediye çalışanlarını inşaat baronların emrine vermiş. Görevi halkı korumak olan polis şu anda halkın güvenliğini tehdit ediyor. Halkın evlerinin yıkılmasına eşlik ediyor. Halkın kapılarının kırılmasına eşlik ediyor.”

Piroğlu ayrıca herkesi Tozkoparan'a sahip çıkmaya çağırdı: “Bunu biz Beykoz'da gördük. Bunu Tozkoparan’da gördük. Bunu Hacıhüsrev’de gördük, bunu Beyoğlu’nda gördük. Yine aynı sahnelerle karşı karşıyayız. Ben herkesi Tozkoparan’ın yanında olmaya, Tozkoparan’a sahip çıkmaya çağırıyorum. Bilinsin ki burada yıkılan bir mahalle değil, burada yıkılan bu ülkenin kendisidir.”

Sabah dört sularında başlayan polis ablukası halen devam ediyor. Sabah bölgede kepenk açmak isteyen esnafın da girişine müsaade edilmedi. İşlerine gitmek isteyen mahallelinin çıkışı engellendi.

Etiketler
Güngören Para Polis