Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer yakalandı, peki şimdi ne olacak? 'Önceden planlanmış bir çalışma mı?'

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle aranan firari Faruk Fatih Özer yakalandı. Mağdur avukatlarından Sezayi Balkan,

Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer yakalandı, peki şimdi ne olacak? 'Önceden planlanmış bir çalışma mı?'

Kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, sistemi kapatarak 20 Nisan 2021 tarihinde yurt dışına kaçmış, olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Hazırlanan iddianamede, toplam 356 milyon TL değerinde zarar oluştuğu belirtilmişti. Faruk Fatih Özer’in abisi Güven Özer ve kardeşi Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 6 sanığın Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklu yargılandığı dava kapsamında, Faruk Fatih Özer hakkında da kırmızı bülten kararı bulunuyordu.

MAĞDUR AVUKATI

Resmi makamlarca konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmediğini belirten mağdur avukatı Sezayi Balkan Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’a yaptığı açıklamada, “Ancak sanığın şuanda Arnavutluk makamlarınca gözaltında olduğu ve iade prosedürünün gerçekleşeceği ifade edilmektedir. Bu çok güzel bir gelişme. Umarız bir an önce iade prosedürü gerçekleşir ve yargılama faaliyeti kaldığı yerden devam eder. Tabi biz bu noktada hala bir şey söylemek istemiyoruz. Zira öncelikli olarak sanık hakkında iade prosedürünün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin netleşmesi gerekmektedir. Bu bakımdan her ne kadar bu duruma sevinmiş olsak da sanık ülke topraklarına girene kadar ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var” dedi.

Balkan şunları söyledi: “Öte yandan kafa kurcalayan başka bir soru da şudur: Son 3-4 aydır sanığın yakınlarının kısmi zarar gidermesi konusu gündemdeydi. Bu bakımdan bu bir yakalama işlemi mi yoksa önceden planlanmış bir çalışma mı sorusunu gündeme getirmektedir.

Tabi ki her ne olursa olsun şahsın yakalanması ve ülkeye getirilmeye çalışılması, yargı mercileri karşısında hesap verecek olması olumlu bir gelişmedir. Sanığın dolandırıcılık eylemine konu parayı ne yaptığı merak konusudur. Umarız söz konusu paraların varlığı araştırılır ve bu kapsamda yer alan paralara ulaşılıp el koyma işlemi gerçekleştirilir.”

Etiketler
Borsa Faruk Fatih Özer Kripto Kripto para