Muhtarlar CHP'li Orhan Sümer'e konuştu: Devlet kurumlarında 'pul krizi'

Muhtarlar, gelen tebligatların içerisinde geri gönderiminde kullanılması için pul koyulmadığını, uzun süredir pul paralarını kendileri ödediklerini söyledi. CHP'li Orhan Sümer, "Kriz öyle bir duruma geldi ki muhtarlar pul alamıyor" dedi.

Muhtarlar CHP'li Orhan Sümer'e konuştu: Devlet kurumlarında 'pul krizi'

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, resmi evraklarda, gelen tebligatların içerisinde geri gönderiminde kullanılması için pul koyulmadığına dikkat çekti.

Adana’da, Kayalıbağ Muhtarı ile görüşen Sümer, “Kamu kurum ve kuruluşları bazen bilgi almak amacıyla bazen de tebligat için mahalle ve köy muhtarlıklarına evrak gönderiyorlar. Bu evraklar kimi zaman dava dosyası için kimi zaman kişisel bilgi, kimi zaman icra için çeşitli nedenlerden ötürü olabiliyor. Normalde muhtarlıkların cevap vermesi gereken evraklarda içerisine geri gönderiminde kullanılması için pul koyuluyor. Ancak son dönemde ekonomik nedenlerle muhtarlığa gelen evrakların içinde pul olmuyor” dedi.

Kayalıbağ Muhtarı, bir pulun 13 lira olduğunu, muhtarların bu ücreti kendileri karşıladığını ve maaşlarının buna yetmediğini ifade etti. Mağdur olduklarını söyleyen muhtarlar, “Eskiden tebligatların içinden pul çıkardı, şimdi çıkmıyor” dedi.

CHP’li Orhan Sümer ise “Muhtarlar gelen evrakları geri göndermek için pul parasını cepten ödediklerini ve maaşlarının pul parasına yetmediğini söylüyorlar. Kriz öyle bir duruma geldi ki muhtarlar pul alamıyor. Aldıkları maaşları pul almayı karşılamıyor. Nüfus olarak kalabalık mahalle ve köylerimizin muhtarları bazen günde 10 evrak geldiğini söylüyor. Bir pul 13 lira muhtarlarımız bu yükün altından kalkamadıklarını ve evrakları zamanında gönderemediklerini bu yüzden özellikle adli davalarda mahkemelerin uzadığını belirtiyorlar” diye tepki gösterdi.

Etiketler
Para Orhan Sümer