Camiden yapılan anons ortalığı karıştırdı: Soruşturma başlatıldı

Gaziantep’in Suriye sınırında bulunan Karkamış ilçesinde camilerden vatandaşlara TSK’nin terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleyeceği iddia edilerek evlerde kalınması anonsu yapıldı. Gaziantep Valisi Gül anonslarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı

Suriye sınırında yer alan Gaziantep’in Karkamış ilçesinde halka camilerden güvenlik uyarısı yapıldı. Gaziantep’i karıştıran anonsta “Türk Ordusu birazdan terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Lütfen evlerinizden çıkmayın” denildi.

Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, Facebook hesabından anonsların ardından yaptığı açıklama yaptı. Doğan, “Karkamış’ta duyulan sesler sizleri telaşlandırmasın, güvenlik güçlerimizin kontrollü müdahalesidir” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, Twitter hesabından yapılan anonslarla ilgili kamu görevlileriyle ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

“Karkamışta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb.bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır.”

SOYLU: MAKSADINI AŞMIŞ BİR İLAN YAPILMIŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin merkez üssü Gölcük’te deprem şehitlerini anma etkinliğine katıldı.

Bakan Soylu, etkinliğin ardından bir gazetecinin Gaziantep’te camilerden yapılan anonslara ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

“Vali Bey ile biraz önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum.”

Etiketler
Karkamış Gaziantep TSK Operasyon