'Datça'da yangına neden olan trafo geçen yıl da yangın çıkardı' iddiası

Bakan Vahit Kirişci Datça’daki yangına elektrik trafosunun yol açtığının tespit edildiğini söyledi. Geçen yıl da aynı bölgede patlayan trafonun yangına yol açtığı belirtiliyor.

'Datça'da yangına neden olan trafo geçen yıl da yangın çıkardı' iddiası

Muğla’nın Datça ilçesinde dün çıkan orman yangınında 300 hektarlık orman alanı, 400 hektarlık tarım alanı zarar görürken; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kontrol altına alınan yangının elektrik trafosundan çıktığını duyurmuş, Kirişci "Şu anki tespitimiz elektrik trafosundan çıktığı, ama kesin değerlendirmeleri ilerleyen saatlerde paylaşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

GEÇEN YIL DA YANGINA NEDEN OLMUŞ

soL’dan Burcu Günüşen'in haberine göre, göre geçen yıl da bölgede trafoda yaşanan patlama sonucu küçük çaplı bir yangın meydana geldi. O yangın hızlı müdahale ile büyümeden kontrol altına alındı.

Ancak bu yıl yine trafodan kaynaklı yangın, şirketin bakım yapmadığı ve gerekli önlemleri almadığı yönünde iddialara neden oldu.

''HENÜZ TEYİT EDEMEDİK''

Datça Belediyesi Basın Danışmanı Osman Akın konuya ilişkin yaptığı açıklamada Bakan Kirişci’nin yangının trafo kaynaklı olduğu açıklamasını henüz kendilerinin teyit etme şanslarının olmadığını belirtti.

Akın, ancak geçtiğimiz yıl da trafoda yaşanan patlamanın küçük çaplı bir yangına yol açtığını kaydetti, o yangının hızlı müdahaleyle büyümeden önlenebildiğini dile getirdi.

BAKIM YAPILMADI MI?

Bölgede Aydem Elektrik (ADM Elektrik) şirketinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Akın, “Geçen sene patlayan trafo olduğu söyleniyor” dedi.

Bayram tatili nedeniyle bölgeye çok fazla tatilcinin gelmesi ve sıcağın etkisiyle klimalara yüklenilmesi sonucu trafonun patladığının belirtildiğini kaydeden Akın “Bakım yapılmadığı söyleniyor" ifadeleri kullandı.

Akın ayrıca bu iddiaları teyit etmelerinin mümkün olmadığını da vurguladı.

Datça Belediyesi'nin ormandaki trafolarla ilgili bir denetim ve müdahale yetkisinin olmadığını söyleyen Akın, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Etiketler
Elektrik Datça