Fatih Altaylı'dan DW Türkçe'ye: Bu iki yazının ne olduğunu açıklayın

Habertürk yazarı Altaylı, DW Türkçe'nin 'Uber belgelerine' dair haberinde kendisiyle ilgili yer alan detayları eleştirdi. Uber lehine tek bir yazı kaleme almadığını dile getiren Altaylı," DW’yi bu iki yazının ne olduğunu açıklamaya davet ediyorum" dedi.

Fatih Altaylı'dan DW Türkçe'ye: Bu iki yazının ne olduğunu açıklayın

İngiltere'nin önde gelen yayın kuruluşlarından The Guardian’a sızdırılan ve Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’yla (ICIJ) paylaşılan ‘The Uber Files’a göre telefon uygulaması aracılığıyla taksi hizmeti veren Uber birçok ülkede ‘agresif lobi faaliyetleri’ yürüttü. Belgelerin Türkiye dosyasında dönemin bakanları Ali Babacan, Mehmet Şimşek, AKP’nin kurucularından Cuneyd Zapsu ve eski büyükelçi Namık Tan’ın isimleri yer alıyor.

DW Türkçe'de yayınlanan haberde, Uber'in medya çalışmaları da yürüttüğü, Ocak 2016'daki yazışmalarda 'hükümete yakın gazeteci' olarak tanımladıkları Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın da iki köşe yazısı kaleme aldığı belirtiliyor.

Altaylı, kendisiyle ilgili bölüme tepki gösterdi.

"İktidara yakın cümlesine güldüm. Diğerine sinirlendim. Bu tipik bir istihbaratçı karalama taktiğidir. Üç doğrunun yanına, bir yalan ekle. Deutsche Welle de şöyle yapmış" diyen gazeteci, şöyle devam etti:

'NE YAZMIŞIM, AÇIKLASINLAR'

"Benim hangi yazım ve ne yazmışım açıklasınlar. Bu köşede Uber lehine tek satır yazılmadığı gibi, tam aksine Uber aleyhine pek çok yazı kaleme alındı. O dönemi yani hatırlayanlar hayatta. Çok değil üzerinden 4 yıl falan geçti.

Uber’in Türkiye’de yasa dışı faaliyette bulunduğuna, vergi kaçırdığına, Türkiye’nin kaynaklarından haksız biçimde faydalandığına, Uber'in korsanlığına izin verilmemesi, taksi sorununun belediyelerin yapacağı ihalelerle çözülmesi ve buradan belediyenin milyar dolarlık gelirler elde edebileceğine ilişkin onlarca yazım var.

Yazın Google’a ya da başka bir arama motoruna hepsi çıksın karşınıza.

'TAKSİ PLAKASI SAHİBİ OLDUĞUM VE BU YÜZDEN UBER'E KARŞI ÇIKTIĞIM BİLE SÖYLENDİ'

Öyle ki o tarihte Uber’in Türkiye’de olmasından memnun olanlar benim taksi plakası sahibi olduğumu ve bu yüzden Uber’e karşı çıktığımı bile söylediler. Ekşi Sözlük’te bile Uber’e karşı çıkmamla ilgili entry’ler var.

Dahası o dönemde Uber’den gelen tüm randevu taleplerine olumsuz yanıt vermişim.

Sadece eski Büyükelçi olarak tanıyıp, saygı duyduğum Namık Tan aradığında kendisi ile Uber’in lobisini yaptığını bilmeden konuşmuşluğum var. Öyle ki, Tan’ın sözleri üzerine 'Herhalde siyasetçiler bu Uber’le anlaşmış ki, Namık Tan bana böyle bir telefon açtı' diye düşünmüştüm.

'YOK ÖYLE ÜÇ ÇAMUR BEŞ KURUŞ'

Ama Uber’ın yasa dışı korsan taşımacılık işine yine de karşı çıkmaya devam etmişim. Tüm bunlara rağmen şimdi 'Fatih Altaylı’nın iki yazısı'. Ulan olsa olsa aleyhlerine yazdığım iki yazıdan söz ediyorlardır. Başka ne olacak. Ama DW’yi bu iki yazının ne olduğunu açıklamaya davet ediyorum. Yok öyle üç çamur beş kuruş."

Etiketler
Fatih Altaylı Habertürk Uber