SDG'nin temsilcisi, Türkiye'nin olası operasyonunu değerlendirdi: 'Rusya operasyona karşı güvence verdi'

Suriye Demokratik Konseyi'nin ABD Temsilciliği Direktörü Bassam Sake, Rusya'nın Türkiye'nin bölgedeki askeri operasyonunu desteklemeyeceği konusunda kendilerine güvence verdiğini ileri sürdü.

SDG'nin temsilcisi, Türkiye'nin olası operasyonunu değerlendirdi: 'Rusya operasyona karşı güvence verdi'

Çatı yapısını PKK'nın Suriye kolu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) siyasi kanadı Suriye Demokratik Konseyi'nin ABD Temsilciliği Direktörü Bassam Sake, Rusya'nın Türkiye'nin bölgedeki askeri operasyonunu desteklemeyeceği konusunda kendilerine güvence verdiğini ileri sürdü.

“RUSYA YEŞİL IŞIK YAKMAYACAĞINA DAİR BİZE GÜVENCE VERDİ”

Medya Günlüğü’nden Fuad Safarov’un haberine göre; Rus resmi Ria Novosti Ajansına açıklamalarda bulunan Saker, Türkiye'nin bölgeye yönelik olası operasyonunu değerlendirdi. Saker, "Rusya, Türkiye'nin bölgeyi ele geçirmesine yeşil ışık yakmayacağına dair bize güvence verdi. Türk kuvvetleri bir saldırı başlatmadı ancak belirli alanlarda devriyelerini yoğunlaştırdı. Türkiye'nin müdahalesi, bölgenin istikrarsızlaşması, sivil ölümlerine, yıkıma ve yeni göç krizlerine yol açar. Bu da nihayetinde terör tehdidinin artmasına katkıda bulunur" dedi.

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası eylemlerini önlemek için tüm ülkeleri harekete geçmeye çağıran Saker, "Barışçıl, istikrarlı ve müreffeh bir gelecek için Suriyeliler birleşip siyasi çözüme ulaşmalı" diye konuştu.

HEM RUSYA HEM DE ABD’YE ZİYARET

Suriyeli Kürtlerin hem Rusya hem de ABD ile olan iyi ilişkilerini sürdürdüklerini belirten Saker, "Rusya ve ABD ziyaretleri sırasında daha yoğun diplomatik çalışmalar da dahil olmak üzere bu bağları güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Saker ayrıca, Türkiye'nin planladığı askeri operasyonun, Suriyeli Kürtlerin kontrolündeki bölgelerde bulunan terör örgütü IŞİD üyelerinin toplu kaçışlarına yol açabileceğini de ileri sürdü.

Moskova, bölgedeki Türk operasyonuna sıcak bakmadığını çeşitli düzeylerde yaptığı açıklamalarla göstermişti. Son olarak Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Alexander Lavrentyev "Türkiye’nin Suriye’ye olası bir askeri operasyon düzenlemesinin akıllıca olmayacağını” söylemiş ve "Böyle bir askeri operasyon gerilimi artırarak durumu istikrarsızlaştırabilir” demişti.

Etiketler
Rusya Operasyon Suriye Türkiye