Veli Ağbaba'dan asgari ücret tepkisi: Erdoğan asgari ücreti değil, asgari açlık ücretini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, açıklanan asgari ücrete sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Veli Ağbaba'dan asgari ücret tepkisi: Erdoğan asgari ücreti değil, asgari açlık ücretini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, açıklanan asgari ücretle ilgili yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Ağbaba "Erdoğan asgari ücreti değil asgari açlık ücretini açıkladı." değerlendirmesini yaptı.

Ağbaba'nın açıklamaları şöyle oldu:

Yeni asgari ücret 5500 TL Erdoğan'ın "hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var" dedikten sonra açıkladığı asgari ücret, açlık sınırının altında kaldı. Erdoğan asgari ücreti değil asgari açlık ücretini açıkladı.

TÜİK'in 5 aylık açıklamış olduğu enflasyon oranı %35,6 Eğer Haziran enflasyonu sıfır bile çıksa zam oranı %35,6 olacakken, asgari ücret zammı %30 olarak açıklandı. Erdoğan, asgari ücretliye manipülasyon kurumu TÜİK verilerinden dahi daha az zam verdi!

Haziran ayı için açlık sınırını Türk-İş 6391 TL, Birleşik Kamu İş 6778 TL olarak açıkladı; yani ortalama açlık sınırı 6585 TL. Bu zam ortalama açlık sınırının tam 1085 TL altında kaldı. 10 milyon asgari ücretli ve ailesine Erdoğan’ın verdiği müjde AÇLIK oldu.

Asgari ücrete zam yapılmadı, açıklanan 5500 TL asgari ücret, 4253 TL asgari ücretinde alım gücü olarak gerisinde kaldı. Yapılan zam, asgari ücretlinin yılın geri kalan 6 ayını yine açlık sınırı altında yaşamasının ilanı oldu.

Erdoğan, 5500 TL asgari ücreti "Türkiye çalışanların emeği ile büyüyor" sloganı altında açıkladı. Oysa bu ifade "AKP emekçilerin emeğine el koyarak büyüyor" olarak değiştirilmeliydi.

Etiketler
Malatya Veli Ağbaba Asgari Ücret Milletvekili