Dilipak'ın hedefinde İstanbul Sözleşmesi davası var: 'Başörtüsü davasından daha önemli'

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, feshedilmesine karşı dava açılan İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı. Dilipak, 'Başörtüsü davasından daha önemli bir davadır' dedi.

Dilipak'ın hedefinde İstanbul Sözleşmesi davası var: 'Başörtüsü davasından daha önemli'

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, “Yasama, yürütme, yargı çözmezse sandıkta çözeriz!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Dilipak bugünkü yazısında, feshedilmesine karşı dava açılan İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı. Dilipak, “Bu sözleşmeler ve bu sözleşmelere dayalı, kavram, kurum ve düzenlemeler hukuk sistemimizden çıkarılacak. Bu konuda yasama, yürütme ya da yargı, bu belayı başımızdan kim def ediyorsa eder, değilse millet bunu sandıkta çözer” diye yazdı.

Dilipak şunları ifade etti:

“Bu dava ahlak davasıdır. Bu dava namus, şeref, haysiyet, iffet davasıdır. Başörtüsü davasından daha önemli bir davadır. Başörtüsü bu meselenin sadece bir ‘cüz’üdür. Bu dava adalet, barış, hürriyet davasıdır. Bu dava inanç, düşünce ve vijdani kanaat davasıdır.

Uysal atın çiftesi pektir. Bunu unutmayın. ‘Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste’ denmiştir. ‘Zulm ile abad olunmaz.’ Burada dulların, yetimlerin ahı var. Babaların kırılan onuru var. Burada aile olmak için yola çıkan insanları düşmanlaştıran şeytani bir oyun var.

Ve biz de aklımızı başımıza alalım. Bu sözleşmeler yokken ailemiz mükemmel değildi. Bu sözleşmeler kaldırılınca da bütün olumsuzluklar bir anda bitmeyecek. Daha iyi bir aile düzenine ulaşmak için çok çalışmamız gerek.”

Etiketler
Yeni Akit İstanbul İstanbul Sözleşmesi Abdurrahman Dilipak