Muhafazakar zenginlerin şatafatlı düğünleri gündem olmuştu: Diyanet'ten 'mütevazı olun' hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her hafta yayımladığı Cuma Hutbesi’nde, son dönemde muhafazakar zenginlerin yaptığı gösterişli düğünlere dikkat çekildi. Hutbede, “Nişanımız, nikâhımız, düğünümüz sade ve mütevazı olsun” denildi.

Muhafazakar zenginlerin şatafatlı düğünleri gündem olmuştu: Diyanet'ten 'mütevazı olun' hutbesi

Türkiye son dönemde muhafazakar zenginlerin yaptığı, gösterişli ve şatafatlı etkinlikleri konuşuyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çakarlı araçlarla uzun konvoylar oluşturulurken, muhafazakar zenginlerin bekarlığa veda, kına gecesi, düğün, mevlid, doğum, hoş geldin partisi gibi organizasyonlarda lüks ve şatafat kamuoyunda tepki çekmişti.

DİYANET'TEN ŞATAFATA TEPKİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her hafta yayımladığı Cuma Hutbesi’nde, dikkat çeken ifadeler kullanıldı.

Diyanet’in yayımladığı hutbede, düğün organizasyonlarında lüks ve şatafattan kaçınılması gerektiği ifade edildi. Hutbede, “Nişanımız, nikâhımız, düğünümüz sade ve mütevazı olsun” denildi.

Hutbenin ilgili kısmı şöyle:

“Rabbimizin biz kulları için bereket vesilesi kıldığı aile olmanın huzurunu hep birlikte yaşayalım. Her zaman olduğu gibi düğünlerimizde de aklı uyuşturan alkolden, düğün sevincimizi hüzne çeviren silahla kutlama yapmaktan ve mahremiyet sınırlarını ihlalden kaçınalım. Anne-baba ve gençler olarak evliliklerde kolaylaştırıcı olalım. Nişanımız, nikâhımız, düğünümüz sade ve mütevazı olsun. Taleplerimiz makul ölçüleri aşmasın. Huzur ve mutluluğu gösteriş ve şatafatta değil, hürmet ve samimiyette, sevgi ve saygıda, anlayış ve fedakârlıkta, hâsılı Rabbimizin rızasında arayalım.”

Etiketler
Muhafazakar Muş Diyanet İşleri Başkanlığı