Sevilay Yılman: Ne olacağını tecrübeli devlet adamları, siyasetçiler bilmiyor; en sonunda dönüp astrolog Can'a sordum

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, tecrübeli devlet adamları ve siyasetçiler başta olmak üzere konuştuğu kimsenin Türkiye'nin nereye gittiğine dair bir fikir sahibi olmadığını söyledi; en sonunda soruyu astrolog Can Aydoğmuş'a yönelttiğini kaydetti.

Sevilay Yılman: Ne olacağını tecrübeli devlet adamları, siyasetçiler bilmiyor; en sonunda dönüp astrolog Can'a sordum

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' ısrarının büyük rol oynadığı yüksek enflasyon ve kaçınılmaz sonucu hayat pahalılığından dert yandı.

Bir okurunun kendisine "Ee, tuzun kuru tabii" diye seslendiğini belirten Yılman, "Yani hayat sadece size pahalı da, bize değil diye bir şey yok. Sizin tepenizde boza pişiren enflasyon canavarı bizi teğet geçmiyor" tepkisini gösterdi.

Yılman, kendisinin de bu pahalılıktan çok bunaldığını belirterek "Gerçekten bütçe mütçe kalmadı. Her ay ayrı bir hesap çıkıyor karşıma ve ben her ay o hesaba göre bütçemi denkleştirmek için kılı kırk yarıyorum. O kadar ki bu kırk yarmalar, 2 ay önce oğlana; 'Bu araba işi lükse kaçıyor biraz! Acaba daha mı az kullansan!' diye yalvartmıştır" diye yazdı; ilerleyen bölümlerde şunları kaydetti:

'KİMSE BİR ŞEY BİLMİYOR'

"(...) 'Ee ne olacak böyle? Ne zaman stop edecek?' diye soracak olursanız da… Ona da cevabım; 'İnanın bilmiyorum' olur. Çünkü ekonomistlerin analizlerini okuyorum. Hatta tanıdık olanlarına soruyorum. Onlar da bilmiyor. Stratejistler bilmiyor. Tecrübeli devlet adamları, siyasetçileri bilmiyor. Kimse bir şey bilmiyor yani.

'ASTROLOG CAN '2023'ÜN SONUNDAN İTİBAREN RAHATLAMA OLACAK' DEDİ'

Dönüp en sonunda bizim Astrolog Can’a (Aydoğmuş); 'Yıldızlar ne diyor Türkiye ile ilgili' diye soruyorum. O da; '2023’ün sonundan itibaren rahatlama olacak ve Türkiye ekonomide atağa kalkacak gibi görünüyor' diyor. Şahsen bu öngörü beni rahatlatıyor.

Çünkü; 'Bizi ne bekliyor?' sualine karşılık tek ip ucu verebilen saygıdeğer yıldızlar, kalkıp bu hayat pahalılığının 3 ya da 5 yıl ve hatta sonsuza değin sürebileceğini de söyleyebilirdi. Mazallah… O zaman ne yapacaktık?"

Etiketler
Sevilay Yılman Muş Ordu Habertürk