AKP'li Mehmet Erdoğan'dan Avrupa'nın raporuna tepki: Türkiye’deki özgürlüklerin, milyonda biri Avrupa’da yok

Avrupa Parlamentosu'nun, temel hak ve özgürlükler konusunda sert eleştirilerde bulunduğu Türkiye raporuna tepki gösteren AKP Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Türkiye’deki özgürlüklerin, milyonda biri Avrupa’da yok. Avrupa’daki son durum ortada" dedi.

AKP'li Mehmet Erdoğan'dan Avrupa'nın raporuna tepki: Türkiye’deki özgürlüklerin, milyonda biri Avrupa’da yok

Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye hakkında hazırlanan 2021 yılı raporu kabul edildi. Temel haklar ve hukukun üstünlüğü konularında Türkiye’ye eleştirilere yer verilen raporda, Türk ekonomisinin durumundan endişe duyulduğu belirtildi.

Raporda Türkiye’nin temel haklar ve demokraside kasıtlı gerileme yaşadığını ve bu sürecin AB ile ilişkileri dondurduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı raporu reddederken, AKP’li siyasetçiler ise Avrupa Parlamentosu’na tepki gösterdi.

“TÜRKİYE’DEKİ ÖZGÜRLÜKLERİN, MİLYONDA BİRİ AVRUPA’DA YOK”

Konuyla ilgili Yeni Akit’ten Resul Ekrem Şahan’a konuşan AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, şunları söyledi:

“Türkiye’deki özgürlüklerin, milyonda biri Avrupa’da yok. Avrupa’daki son durum ortada. Bir yabancıya dahi yaptıkları muamele ortada. Yunanistan’ı Avrupa kabul ederse, denizlerde masum insanların botlarını şişleyerek, öldürdükleri de ortada. Hangi insan haklarından bahsediyorlar?

Türkiye, 2010 yılında Anayasada yaptığı değişiklikle bütün vatandaşların hak ve hukuklarını tamamen anayasal güvence altına aldı. Ama aynı olayı maalesef kendilerinde göremiyoruz.

Bunlar, işi gücü bırakmışlar sürekli 6’lı masadaki ve altındakiyle sürekli temas halindeler. Onların siyasi ellerini güçlendirecek argümanlar üzerinde, onlarla hesap kitap içerisinde, Türkiye’yi yönetme kararları içerisindeler. Herkes kendi iç ülkesine dönsün, hadlerini bilsinler.”

Etiketler
Avrupa Parlamentosu Milletvekili Türkiye