LGS sona erdi: Türkçe soruları kolay, İngilizce soruları daha zordu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerine uygulanan merkezi sınava giren öğrenciler ve aileleri, saat 09.30'da ve 11.30'da başlayan iki oturumda da heyecan yaşadı.

GERÇEK GÜNDEM/ LGS kapsamında uygulanan merkezi sınavın ilk oturumu için öğrenciler ve aileleri erken saatlerde sınava girecekleri okullara geldi. Güvenlik kontrollerinden geçen öğrenciler, sınav saatinin gelmesiyle okuldaki yerlerine geçti. Saat 09.30'da başlayan birinci oturum 75 dakika sürerken, sınavın 80 dakikalık 2'nci oturumu ise 11.30'da yapıldı.

TÜRKÇE KOLAY İNGİLİZCE ZORDU

Birinci bölümü tamamlanan LGS'den çıkan bir öğrenci, Türkçe sorularının kolay İngilizce sorularının ise daha zor olduğunu aktardı. Öğrencinin ailesi "ne bekliyorsunuz?" sorusuna "O ne yaparsa o. Özgüvenli bir insan olsun, hayatını bir sınavla değerlendirmeyeceğiz" cevabını verdi.

Öğrenciler sınavdayken, aileleri de kapı önünde heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü.

LGS sona erdikten sonra öğrencilerin dışarı çıkması ile hem velilerin hem de öğrencilerin yaşadığı stres sona erdi. Çıkan öğrenciler alkışlarla karşılandı.

LGS'ye giren Ege Ünlü'nün babası Burhan Ünlü de stresli bir sene yaşadıklarını söyleyerek "öğrenciler için daha zor ama bizim için de kolay olmadı" açıklamasını yaptı.

SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI YAYINLANDI

Sonuçlar, 30 Haziran 2022'de açıklanacak. Sınavın sayısal ve sözel soru kitapçıkları ile cevap anahtarları yayımlandı.

''ZOR SORU TİPİ YOKTU''

Başka bir öğrenci ise sınavı ''Diğer LGS'lere göre daha kolaydı. Zor soru tipi çok yoktu. Matematik'i kolay yapmışlar diğerlerine göre'' ifadeleri ile değerlendirdi.

LGS 2022 SÖZEL BÖLÜM SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

LGS 2022 SAYISAL BÖLÜM SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

Etiketler
LGS Ordu Lise Öğrenci