Isparta'da yaşanan elektrik kesintisine büyük ceza

Cengiz ve Kolin Grubu'nun elinde bulunan AEDAŞ'a Isparta'daki elektrik kesintileri nedeniyle büyük bir ceza verildi.

Isparta'da yaşanan elektrik kesintisine büyük ceza

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Cengiz ve Kolin Grubu'nun elinde bulunan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'ye Isparta'da yaşanan kesintiler için toplam 15 milyon 583 bin 459 lira tazminat cezası verdi. Tutar, tüketicilere ödenecek.

Söz konusu tutar, mesken abonelerine 109 lira, diğer abone gruplarına ise 1307 liraya kadar değişen tutarlarda yapılacak.

Şirket ayrıca 3 milyon 236 bin 666 lira da ceza ödeyecek.

NE OLMUŞTU

Isparta’da 3 Şubat'ta kentin yoğun kar yağışı alması ve hava sıcaklığının düşmesiyle başladı. Bunun üzerine enerji şebekelerinde arıza ve hasarlar meydana geldi. Özellikle enerji nakil hatlarında buz yükü nedeniyle kopmalar yaşandı.

Kentin farklı noktalarında elektrikler gitti. Bazı bölgelerde günler süren kesinti yaşandı.

Kar nedeniyli elektriklerin kesildiği günlerde hayatını kaybeden 70 yaşındaki bir vatandaşın ölüm belge paylaşılmış, belgeye göre ölüm nedeninin ‘birden fazla vücut bölgesinin donması’ olduğu görülmüştü.

Cengiz ve Kolin Grubu'nun elinde bulunan, bölgenin elektrik dağıtım şirketi olan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (AEDAŞ) yönelik suçlamalar arasında bakım ve onarım faaliyetlerini gerektiği şekilde yapmamak da yer alıyor.

Etiketler
Isparta Elektrik