Taksim Dayanışması'ndan Gezi'nin yıldönümünde Taksim'e çağrı

Taksim Dayanışması yaptığı bir açıklama ile Gezi Direnişi'nin yıldönümünde eylem çağrısı yaptı. Yurttaşları, Taksim'e çağıran açıklamada, ''Karanlık gider, Gezi kalır'' denildi.

Taksim Dayanışması'ndan Gezi'nin yıldönümünde Taksim'e çağrı

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi’nin yıldönümü olan 31 Mayıs’ta tüm Türkiye’de eylem çağrısı yaptı.

Taksim Dayanışması, Gezi’de ve sonrasında hayatını kaybedenleri anmak, tüm Gezi tutsaklarına ses olmak, eşitlik, özgürlük ve adalet talebini yükseltmek için herkesi, her yerde 31 Mayıs’a sahip çıkmaya ve Gezi’yi savunmaya çağırdı.

Taksim Dayanışması’nın açıklaması şöyle:

''31 Mayıs’ta Her Yerdeyiz! Haklıyız, Hep Birlikte Güçlüyüz!

Bundan tam 9 yıl önce bir kamusal alan olan Taksim Gezi Parkı’nı tepeden inme bir kararla AVM yapılmasına karşı savunmak için biraraya gelen binlerce yurttaş, demokratik haklarını seslendiren milyonlara dönüştü. Demokrasi tarihinin belki de bu en barışçıl, en haklı ve onurlu direnişi hızla önce Türkiye’nin dört bir yanına yayıldı, sonra tüm dünyaya ilham oldu.

İşte Gezi direnişini otoriter iktidarlar için kabul edilemez kılan tam da bu talan etmek istedikleri, pazarlayıp satmak istedikleri yaşam alanlarımızı korumamıza, bu sömürü düzenine karşı durmamıza ilham kaynağı olmasıdır. Tarihi yeniden yazma, onurlu direnişimizi suçmuş gibi gösterme çabalarının, evrensel tüm hukuk normlarını tersyüz ederek arkadaşlarımızı tutsak almalarının asıl sebebinin bu olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu arkadaşlarımız şahsında en temel demokratik haklarımıza kesilen bu hukuksuz cezaları külliyen reddediyoruz.

Taksim Dayanışması olarak, içinden geçtiğimiz ve muhatabı olduğumuz bu sürecin farkında olarak tutuklanan tüm arkadaşlarımıza ses olmak, Gezinin tarihinin açıkça çarpıtılarak yeniden yaratılmasına izin vermemek, Gezide ve sonrasında kaybettiğimiz canlarımızı anmak ve topyekûn adalet talebini yükseltmek için herkesi, tüm Türkiye’de ve dünyada bulundukları her yerde 31 Mayıs’a sahip çıkmaya çağırıyoruz!

Çünkü Hepimiz Gezideydik!''

Etiketler
Ağrı Taksim