Fatih Altaylı: Zannedersin Galataport Türkiye'nin dış politikasının göstergesi, talibi belli oldu

Habertürk yazarı Altaylı, İstanbul'da bulunan Galataport'un satılacağı iddiasını aktardı. "Katar Emiri, Galataport’u gezmiş. Belli ki iş bitmek üzere" diyen Altaylı, "Zannedersin liman değil Türkiye’nin dış politikasının göstergesi" ifadesini kullandı.

Fatih Altaylı: Zannedersin Galataport Türkiye'nin dış politikasının göstergesi, talibi belli oldu

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Doğuş - Bilgili ortaklığının 2014 yılında 702 milyon dolar artı KDV ödeyerek 30 yıllığına devraldığı Galataport'la ilgili yaşanan yeni gelişmeyi okurlarına aktardı.

2002’den bu yana kamuoyunda tartışmalara yol açan ve hakkında birçok kez durdurma kararı verilen Galataport projesinin çevredeki tarihi binalara da zarar verdiği vurgulanıyordu.

Fatih Altaylı: Zannedersin Galataport Türkiye'nin dış politikasının göstergesi, talibi belli oldu - Resim : 1

Yargı süreci nedeniyle inşaatın başlamasının epey geciktiğini hatırlatan Altaylı, "Sonunda Galataport’un önemli bir bölümü geçen yılın sonbahar aylarında açılabildi. Otel ve kongre merkezi inşaatı ise halen sürüyor. İnşaata harcanan paranın 1,7 milyar dolar civarında olduğu söyleniyor" ifadesini kullandı. Ardından şunları kaydetti:

'KAPININ 6 MİLYAR DOLARDAN AÇILDIĞI SÖYLENİYORDU'

"Galataport’un açılacağı günlerde bir dedikodu çıktı. 'Galataport’a yurt dışından talip var. İktidar da satılmasını istiyor' dedikodusu. Talibin Katar olduğu hemen anlaşıldı. Satış kesindi ama fiyat belirsizdi. Kapının 6 milyar dolardan açıldığı söyleniyordu.

'NİYET İSRAİLLİYE İDİ, KISMET KATARLIYA OLDU'

Doğuş-Bilgili ortaklığı 3 milyar dolara yakın para ve 8 sene harcamıştı. 8 yıllık finansman yükü de cabası. Dün Katar Emiri, Galataport’u gezmiş. Belli ki, iş bitmek üzere. Hayırlı uğurlu olsun. Niyet İsrailliye idi, kısmet Katarlıya oldu. Zannedersin liman değil Türkiye’nin dış politikasının göstergesi."

Etiketler
Fatih Altaylı İstanbul Habertürk Katar