Kulis: Erdoğan'ın yakın çevresi Yargıtay'ın Kaftancıoğlu kararına şaşırdı, AKP MKYK üyesi, 'Bu işte bir gariplik var' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çevresinin, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararı karşısında 'şaşırdığı', bir AKP MKYK üyesinin "Bu işte bir gariplik var" dediği ileri sürüldü.

Kulis: Erdoğan'ın yakın çevresi Yargıtay'ın Kaftancıoğlu kararına şaşırdı, AKP MKYK üyesi, 'Bu işte bir gariplik var' dedi

Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki hapis cezalarını onamasının yalnızca muhalefet cephesinde değil, AKP'de de tartışma konusu olduğu öğrenildi.

Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik, "Bu işe AK Parti ne diyor?", "Karardan önceden haberleri olmuş mu?", "Erdoğan’ın yakın çevresi ne düşünüyor?" şeklindeki sorulara yanıt aradığı köşe yazısında şunları kaydetti:

"Çok sayıda isimle görüştüm. Genelde şaşkınlar. Kıdemli bir AK Partili, MKYK üyesi, Külliye’ye de sık girip çıkanlardan... Şunları söyledi: 'Bu işte bir gariplik var. Kadın hapse bile girmiyor. Ama kahraman yapılmak isteniyor. Fatura da bize kesiliyor. Olayın kime yaradığına bakmak lazım. Birileri ayağımıza kurşun sıkıyor.'

Gelen bilgilere bakılırsa, Ak Parti olayı araştırıyor. Bu işin şifreleri çözülmeye çalışılıyor. Birileri fırsatı mı kullandı? Yoksa başka bir operasyon mu var? Bu sorulara yanıt aranıyor."

NE OLMUŞTU?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu'na 'kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onamıştı.

Kaftancıoğlu'na siyasi yasak kararı uygulanmasına karar verildiği de bildirilmişti.

Ana muhalefet partisi, Kaftancıoğlu'na eski sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen cezanın 'siyasi sebeplerden' kaynaklandığını belirtmiş; AKP'nin geçtiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerindeki yenilgiyi halen kabullenemediğini söylemişti.

Son olarak CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ordu milletvekili Seyit Torun, “Evet, Canan Kaftancıoğlu ile ilgili siyaset yasağı belirli bir ceza hükmüne vardı ama biz asla bunu kabul etmiyoruz. Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımız olarak görevine devam edecektir” demişti.

Etiketler
Yargıtay İstanbul Canan Kaftancıoğlu Kulis