Eskişehir'deki etkinlik yasağı düzenlenecek festivali vurdu: 'Gençlerin sanat aşkının engellenmeye çalışılmasını kınıyoruz'

Eskişehir’de ‘uygun görülenler hariç’ tüm açık alan etkinliklerinin 15 gün yasaklanmasının ardından 12-15 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de festival düzenleyen Anadolu Fest #FestivalimeDokunma çağrısıyla bir açıklama yaptı.

Eskişehir'deki etkinlik yasağı düzenlenecek festivali vurdu: 'Gençlerin sanat aşkının engellenmeye çalışılmasını kınıyoruz'

Eskişehir Valiliği, ‘uygun görülenler hariç’ olmak üzere açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant, çadır kurma, afiş, pankart asma, konser, şenlik ve festival gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Valiliği’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerine dair uluslararası sözleşmeler, T.C. Anayasası ve yasalardan kaynaklanan hak ve özgürlüklerini tam ve güvenli bir şekilde kullanabilmelerinin temini ile ilimizde huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; 19 Mayıs 2022 günü yapılacak olan kutlamalar, resmi törenler, Valilik ve Kaymakamlıklarca, düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç olmak üzere, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinlik (yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, afiş/pankart asma, konser, şenlik, festival vb.), Eskişehir Valiliği'nin 09.05.2022 tarih ve 316 sayılı kararı ile 10.05.2022 tarihi saat: 00.01 ile 24.05.2022 tarihi saat: 24.00’a kadar (15) gün süre ile yasaklanmıştır” denildi.

''GENÇLERİN SANAT AŞKININ ENGELLENMESİ...''

Valiliğin kararı sonrası 12-15 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de festival yapmayı planlayan Anadolu Fest, yasağın düzenleyecekleri festivali de kapsamına tepki gösterdi.

Anadolu Fest tarafından yapılan açıklamada, “Binlerce insanın emeği ve gençlerin sanat aşkının engellenmeye çalışılmasını kınıyoruz.” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Eskişehir'deki etkinlik yasağı düzenlenecek festivali vurdu: 'Gençlerin sanat aşkının engellenmeye çalışılmasını kınıyoruz' - Resim : 1

Etiketler
Eskişehir Ağrı