Tepki çeken anların ardından Beyoğlu'nda düzensiz göçmen operasyonu

İstanbul Beyoğlu'nda polis ekiplerinin İstiklal Caddesi ve ara sokaklarında yaptığı çalışmalarda Türkiye'ye kaçak yollarla giren 120 düzensiz göçmen yakalandı.

Tepki çeken anların ardından Beyoğlu'nda düzensiz göçmen operasyonu

İstanbul Beyoğlu’nda 'Travestiler Sokağı' olarak bilinen Küçük Bayram Sokak’ta, dün toplanan yabancı uyruklu bir grubun, “Cama çıkın, bizi eve alın” sloganı attıkları ve trans bireyleri rahatsız ettikleri iddiası sosyal medyada gündem olmuştu.

Sosyal medyadan yer alan bir görüntü polis ekiplerini harekete geçirdi. Kısa sürede gündem olan ve bayramın birinci günü çekilen görüntülerde yabancı uyruklu kişilerden oluşan bir grubun sokakta toplandığı görülüyor.

“Travestiler Sokağı” olarak da bilinen Beyoğlu Küçük Bayram Sokak'ta çekildiği belirtilen görüntüde yer alanların çoğunun Afgan ve Pakistanlı olduğu belirtiliyor.

Sokakta “Camları açın bizi içeri alın” diye slogan attıkları iddia edilen yabancı uyruklu kişilerin kameralara yansıyan görüntüleri üzerine İstanbul Polisi bölgede çalışma başlattı.

İLÇE EMNİYET MÜDÜLÜĞÜ'NDEN OPERSYON

İstanbul Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gün içinde İstiklal Caddesi ve çevresindeki sokaklarda Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik çalışma yaptı.

DHA'nın aktardığına göre; yapılan çalışmalar neticesinde kaçak yollarla ülkeye girdikleri ve yasal kalış izni olmayan 120 düzensiz göçmen yakalandı. Güvenlik önlemi eşliğinde polis merkezine götürülen 120 düzensiz göçmenin Tuzla'da bulunan Geri Gönderme Merkezi'ne götürüleceği ve buradan sınır dışı edileceği öğrenildi.

Etiketler
İstiklal Caddesi Beyoğlu İstanbul Operasyon