Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ geldi, gazeteciler WhatsApp'tan atıldı: 'Siz aramadınız, ben yanıtlamadım'

Abdulhamit Gül döneminde tüm yargı muhabirlerinin yer aldığı bir WhatsApp grubundaki bazı gazeteciler Bekir Bozdağ'ın göreve gelişiyle birlikte atıldı.

Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ geldi, gazeteciler WhatsApp'tan atıldı: 'Siz aramadınız, ben yanıtlamadım'

Abdülhamit Gül'ün istifası sonrası Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ döneminde gazeteciler için kullanılan WhatsApp grubu yenilendi, bu sırada bazı gazetelerin ve internet sitelerinin muhabirleri çıkarıldı.

Gül’ün bakan olduğu dönemde Ankara’da görev yapan tüm yargı muhabirlerinin yer aldığı ve gazeteciler ile bakanlık arasındaki koordinasyonu sağlayan bir WhatsApp grubu bulunuyordu. Ancak bu grubun Gül’ün ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın danışmanı Bilal Çetin tarafından dağıtıldığı öğrenildi.

Yeni kurulan WhatsApp grubuna ise ‘sakıncalı’ görülen veya iktidarı eleştiren yayın organlarının muhabirleri alınmadı. Bazı gazeteciler konuyu Çetin ile görüştüyse de sonuç alınamadı.

'SİZ ARAMADINIZ, BEN YANITLAMADIM'

Konuyu gündeme getiren Halk TV muhabiri Seyhan Avşar da, Bilal Çetin’e telefonla ulaşarak, “Cumhuriyet, Sözcü, Birgün gibi basın yayın organlarının muhabirleri neden bugünkü toplantıya çağrılmadı” diye sorduğunu, ancak Çetin'den “Sizi neden ilgilendiriyor ki bu durum. Her meslektaşınız orada olacak diye bir şey yok. Siz beni aramadınız. Ben de bu soruya yanıt vermedim” yanıtını aldığını yazdı.

Etiketler
WhatsApp Adalet Bakanlığı Bekir Bozdağ Abdulhamit Gül