"İftiraya uğradık" dedi, nefret saçtı: Damat Bayraktar'ın hedefinde İBB'den vakıflara aktarılan paraları yazan Çiğdem Toker var

Gazeteci Çiğdem Toker, AKP'nin İBB'yi yönettiği dönemde belediye kasasından vakıflara aktarılan paraları yazdı. Erdoğan'ın damadı Bayraktar, Toker'e dava açtı, mahkeme Toker'in tazminat ödemesine karar verdi. Bayraktar ise Toker'e hakaretler yağdırıd.

"İftiraya uğradık" dedi, nefret saçtı: Damat Bayraktar'ın hedefinde İBB'den vakıflara aktarılan paraları yazan Çiğdem Toker var

Gazeteci Çiğdem Toker, Sözcü gazetesinde yayımlanan yazısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan “Sivil Toplum Kuruluşları - Okul - Yurt Faaliyet Raporu”na dayanarak AKP destekli vakıflara aktarılan kaynaklara işaret etmişti.

İBB’nin AKP dönemine ilişkin yaşananların aktarıldığı yazıda Toker, "2018 ve öncesinde TÜGVA’ya 74.3 milyon TL, TÜRGEV’e 51.6 milyon TL, T3 Vakfı’na 41.4 milyon TL, Ensar Vakfı’na ise 29.8 milyon TL, Okçular Vakfı’na 16.6 milyon TL tutarında destek verildiğini" ifadelerini kullanmıştı.

BAYRAKTAR DAVA AÇTI: TOKER’E 30 BİN LİRA TAZMİNAT CEZASI

Mütevelli Heyeti Başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın yaptığı T3 Vakfı, gazeteci Çiğdem Toker'in köşe yazısı nedeniyle dava açmış, mahkeme Toker'in 30 bin lira tazminat ödemesi gerektiğine karar vermişti.

Tepki çeken bu kararın ardından söz konusu vakfın sosyal medya hesabından Çiğdem Toker'in attığı tweet alıntılanarak "İftira zincirinin ilk halkası olan müfteriye karşı açtığımız dava sonuçlandı Etik ve ahlaktan taviz vermeyecek gazeteciler yetiştirmek üzere oluşturduğumuz burs programına 30.000 TL’lik bir ilave de Çiğdem Toker aleyhine açtığımız davadan geldi. #GazetecilikMüfterilikDeğildir" paylaşımında bulundu.

BAYRAKTAR’DAN PAYLAŞIM

Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar da yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Yalancının mumu yatsıya kadar yanar..

Bu, 2019 yerel seçim döneminde vakfımız aleyhine başlatılan kirli kampanyayı ve İBB'den para aldığı yalanını ilk yayan gazeteci müsveddesi.,

Gazetecilik; yalancılık, sahtekarlık, yüzsüzlük, arsızlık da değildir!”

Bayraktar’ın paylaşımı başta gazeteciler olmak için toplumun farklı kesimlerinden tepki gördü.

ÇGD’DEN TEPKİ: KİMİN DAMADI OLURSANIZ OLUN; GAZETECİLERE HAKARET EDEMEZ, HEDEF GÖSTEREMEZSİNİZ

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Bayraktar’a tepki gösterdi.

ÇGD’nin açıklaması şöyle:

“Sayın Bayraktar,

İktidarın gölgesinde, siyaset odaklı yargı kararlarında, teşvik belgelerinde, ticaret sicillerinde, pazarlık usulü ihale duyurularında yazmaz. O yüzden biz hatırlatalım.

Dayanağınız ne olursa olsun, kime ne satarsanız satın, kimin damadı olursanız olun; gazetecilere hakaret edemez, hedef gösteremezsiniz!

Meslek hayatı boyunca kaleminin onurunu korumuş, tek derdi halkın haber alma hakkını savunmak ve gerçeklerin peşinden koşmak olan meslektaşımız Çiğdem Toker’in yanındayız!

Kendisini dev aynasında görüp, halk adına emek veren gazetecileri küçümseyenlere karşı dayanışmayı her gün büyüteceğiz! #ÇiğdemTokerYalnızDeğildir”

Etiketler
Hakaret Mahkeme Para Vakıf