Fatih Altaylı tiye aldı: Yanıldığım ve sizleri de yanılttığım için özür dilerim...

Gazeteci Fatih Altaylı, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçecek araç sayısı için daha önce "4-5 bini aşmaz" dediğini belirterek "6 bin geçmiş. Yanıldığım ve sizleri de yanılttığım için özür dilerim" ifadesini kullandı.

Fatih Altaylı tiye aldı: Yanıldığım ve sizleri de yanılttığım için özür dilerim...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 10 gün önce açılan ve günlük 45 bin araç garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen araç sayısını dün 6 bin olarak açıklamıştı.

Bu sayı, kamuoyunda gündem oldu.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, köprünün yapım ihalesi gündeme geldiği zaman "Türkiye'nin önceliği değil" dediğini, geçecek araç sayısının 4-5 bini aşmayacağını söylediğini hatırlattı.

"Köprü günlük 45 bin araç geçiş garantisi ve araç başı 15 avroluk fiyatla açıldı. Devletimiz 240 TL’cik tutan 16 euro'luk fiyatın 40 TL’ciğini sübvanse ediyor, vatandaş sadece 200 TL’cik ödüyor" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

"Ve Çanakkale köprüsünün açılıp, ilk 1 haftalık bedava geçiş döneminin sona ermesinin ardından paralı geçiş sayıları belli oldu. Bakanlığın açıklamasına göre ilk haftada köprüden gecen araç sayısı günlük 6 bin oldu.

'YANILMIŞ OLDUM'

Bu durumda ben ciddi biçimde yanılmış oldum. Köprüden geçen araç sayısı benim tahmin ettiğimden hemen hemen yüzde 50 daha fazla oldu. Ben 4 bin araç geçer dedim. 6 bin geçmiş. Yanıldığım ve sizleri de yanılttığım için özür dilerim."

Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Fatih Altaylı Çanakkale Çanakkale Köprüsü