Rektör Naci İnci’den yeni hamle: Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na alternatif vakıf kurdu

Melih Bulu’nun ardından aynı yöntemle göreve getirilen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci başkanlığında kurulan yeni vakfın yönetiminin İnci ekibi ve AKP’li isimlerden oluşması dikkat çekti.

Rektör Naci İnci’den yeni hamle: Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na alternatif vakıf kurdu

GERÇEK GÜNDEM

Boğaziçi Üniversitesi’nde sular durulmuyor.

Bugünkü Resmi Gazete’nin 35. Sayfasında yayınlanan kararla Boğaziçi Üniversitesi’nde 1978 yılından bu yana faaliyette bulunan Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BUVAK)’a alternatif yeni bir vakıf kuruldu. Yeni vakfın adı Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BUVAKIF) oldu.

İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 27 Ocak 2022’de verdiği kararla kurulan Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni vakfı BUVAKIF’ın mal varlığı 250 bin lira olarak tescillendi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NİN YENİ VAKFININ KURUCULARI KİMLER?

Vakfın kurulması için vakfedenler ise 2003 yılında yine Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne alternatif için kurulan Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA), Boğaziçi Üniversitesi mezunlarından Plasmar AŞ Genel Müdürü Mehmet Altunkılıç, BURA Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Adalet ve Kalkınma Partisi Ordu milletvekili İffet Polat, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcıları Fazıl Önder Sönmez ve Gürkan Selçuk Kumbaroğlu, BURA Başkanı Muhammed Fehim Paluluoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Fehmi Topla ve Mehmet Yalçıntaş oldu.

Rektör Naci İnci’den yeni hamle: Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na alternatif vakıf kurdu - Resim : 1

REKTÖR MEHMET NACİ İNCİ HEM BUVAKIF'IN HEM DE BUVAK'IN BAŞKANI

BUVAKIF’ın yönetim kurulu ise Rektör Naci İnci, BURA Başkanı Muhammed Fehim Paluluoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Fehmi Topal, Mehmet Yalçıntaş ve 2014 yılında üniversiteden mezun olan BURA yönetim kurulu üyesi Mustafa Yeşilyurt’tan oluşuyor.

İlginç olan Rektör Mehmet Naci İnci’nin aynı zamanda BUVAK’ın da yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor olması. 1978 yılında kurulan BUVAK’ta yönetim kurulu başkanının üniversitenin rektörü olması bir gelenek. BUVAK’ta üniversite senatosundan iki, BUVAK Mütevelli Heyeti’nden dört ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nden de iki üye bulunuyor.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Üniversite Vakıf