Birleşik Metal-İş'ten Vali Yavuz'a 'mesai' yanıtı: 'O saatte herhalde...'

Farplas otomotiv firmasında, kendilerini fabrikaya kapatan işçiler polis baskınıyla gözaltına alınıp ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. Olay saatlerinde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un sosyal medya paylaşımına sendikadan yanıt geldi.

Birleşik Metal-İş'ten Vali Yavuz'a 'mesai' yanıtı: 'O saatte herhalde...'

Gebze’de faaliyet gösteren Farplas Otomotiv firmasında, ücret artışı talebiyle kendilerini fabrikaya kapatan işçiler, dün sabah saatlerinde polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

Birleşik Metal-İş Sendikası, içlerinde işçi ve sendika yöneticilerinin de bulunduğu 200 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Sendika, yaptığı açıklama ile 200 kişinin ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını duyurdu.

“GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Olayın yaşandığı saatlerde ise sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Mülki İdare Amiri ( Kaymakam,Vali ) olmak isteyen tüm genç kardeşlerime eğer 8/5 mesai hayali kuruyorsanız hemen vazgeçin derim. 04.12 itibariyle hala görevimizin başındayız. Kısaca uykusuz geceleri çok fazla olan bir mesleğe talipsiniz. Benden söylemesi” ifadelerini kullanmıştı.

“O SAATTE HERHALDE...”

Vali Yavuz’un paylaşımına sosyal medya üzerinden cevap veren Birleşik Metal-İş Sendikası Vali Yavuz ile ilgili eleştirilerde bulundu. Sendika tarafından konu ile ilgili yapılan paylaşım şöyle: “Sayın Kocaeli Valisi o saatte herhalde Farplas patronunun talimatıyla içerideki işçilere nasıl şiddet uygulayarak dışarı çıkartırız yöntemini bulmak için iş başındaydınız.”

Etiketler
Kocaeli Gözaltı Mesai Polis