Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?'

Usta sanatçı Fatma Girik'in ölümü, başta Yeşilçam yıldızları olmak üzere sanat dünyasını yasa boğdu. Cüneyt Arkın gözyaşları içinde "Hatıralarım gitti" derken, Filiz Akın "Ben şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?' ifadesini kullandı.

Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?'

GERÇEK GÜNDEM

Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik'in ölümü, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Sanatçılardan siyasetçilere, spor kulüplerine kadar birçok isim, Türk sinema tarihinin dört yapraklı yoncasından biri olan Girik'in ardından mesajlar paylaştı.

Bunlar arasında en dikkat çekeni, Girik'le sayısız filmde başrolü paylaşan Cüneyt Arkın'dan geldi. Arkın, katıldığı bir yayında gözyaşlarını tutamayarak şunları söyledi:

Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?' - Resim : 1

'YÜREĞİM YANIYOR, O BENİM CAN YOLDAŞIMDI'

"İnanamıyorum, içimden bağıra bağıra ağlamak geliyor. Ne kadar iyiydi, benim de bir parçamı götürdü. Hatıralarımı götürdü. Yüreğim yanıyor. O benim can yoldaşımdı. Allah'ım bana sabır ver. Gözümün önünde o mavi bakışları... O kadar alçak gönüllüydü ki öylesine zarif, ince ve dünyalar güzeli bir hanımefendiydi. Canım, canım..."

Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?' - Resim : 2

Türkan Şoray da ağlama krizine girerek yalnızca "Duygularımı tarif etmem çok zor, acım çok büyük" diyebildi.

'AH BENİM DOBRA ARKADAŞIM, ŞİMDİ KİME MENEKŞE GÖZLÜM' DİYECEĞİM'

Filiz Akın: "Şimdi daha haberin şokundayım. Herhalde yanlış duydum diyorum olmuyor telefonlar çalıyor. Mesajlar geliyor. Ah benim dobra arkadaşım. Ben şimdi kime Menekşe Gözlüm diyeceğim."

Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?' - Resim : 3

Hülya Koçyiğit: "Bu haberi almak benim için çok çarpıcı oldu. Bir anda başım döndü, inanmak çok zor. Duyduğum şeye inanamıyorum. Başımız sağ olsun. Benim çok sevdiğim biriydi ve sık ziyaret ettiğim biriydi. Onu kaybettiğimize inanamıyorum. Konuşabilmek için kendimi toparlayamaya çalışıyorum. 1 ay önce ziyaret ettim, çok iyiydi ve aklı başındaydı. Yürüyemediği için fizik tedavi görüyordu. Şimdi konuşamayacağım daha sonra konuşuruz."

Hale Soygazi: İlk ameliyatından sonra ziyaret etmiştik. Gene gidecektik, olmadı. Başımız sağ olsun, Türk sinemasının sembolü Fatma Girik saygıyla sevgiyle anacağız.

'SICAK EKMEK KOKULARI BIRAKTIN BAĞRIMIZDA'

Kerem Alışık: Ah benim insanları insan kalbi ile seven Fatma ablam. Sıcak ekmek kokuları bıraktın bağrımızda. Ve bugün gök yüzüne can arkadaşlarının yanına gittin. Her yer soğuk şimdi. Hepimizin kalbi, nefesi, ruhu üşüyor. Acımı hangi dilde tercüme etsem üzüntümü anlatmaya yetmiyor. Nurlar içinde uyu.

Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?' - Resim : 4

'GİTTİĞİN YERDE SENİ AYAKTA KARŞILAYACAK TÜM SEVDİKLERİN'

Itır Esen: Çocuk yaşlarımdan tanıyorum Fatma Girik’i büyüleyici bir ışığı vardı, gözlerindeki yıldızlı parıltıdan etkilenmemek olanaksızdı, sinemaya olan tutkusu, Fatma ablayı oyunculukta da onu zirveye taşıdı. Cesareti, yüreğindeki Kartal’ı hep zirveye taşıdı. Çok ama çok üzgünüm. Gittiğin yerde seni ayakta karşılayacak tüm sevdiklerin. Alkışlarla yürü yeni yolunda.

Selda Alkor: Fatma’nın hep çocuk gibi bir ruhu vardı. Çok güçlüydü, çok açık sözlü bir kadın ve çok önemli bir sanatçıydı. Özlemle anacağım arkadaşımı, çok ama çok üzgünüm. Hepimizin başı sağ olsun.

'SETTE MAKYAJIMI YAPARDI'

Perihan Savaş: Sette makyajımı yapardı benim, oyunculukla ilgili bilgiler verirdi. Ben onu çok izlerdim film boyunca ne yapıyor, nasıl yapıyor, nasıl duyguya giriyor diye. Her rolü oynayabilen, her rolün altından mükemmellikle kalkabilen bir oyuncuydu. Gerçekten çok üzgünüm.

Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?' - Resim : 5

'ONUN YERİ HEPİMİZDE BİR BAŞKAYDI'

Tarkan: Bir efsaneyi daha kaybettik. Fatma Girik’in ölüm haberiyle içim bir başka yandı. Çok üzüldüm. Onun yeri hepimizde bir başkaydı galiba. Oyunculuğundaki ustalık ve gerçeklik kadar hayattaki onurlu, erdemli ve ahlaklı duruşuyla da hep sevgiyle, saygıyla hatırlanacak.

'YEŞİLÇAM'IN ÇİRKİN ŞOFÖRÜ ABBAS'TAN NEBAHAT'A SEVGİ VE SAYGIYLA'

İlyas Salman: Dört yapraklı yoncanın bence en iyi oyuncusu ve en güzel yaşlananıydı. Yeşilçam'ın çirkin şoförü Abbas'tan hem kendi hem yüreği güzel şoförü Nebahat'a sevgi ve saygıyla.

Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?' - Resim : 6

Cem Yılmaz: Kıymetli büyüğümüz Fatma Girik in mekanı cennet olsun. Örnek bir insandı,örnek bir kadındı.Kalplerimizde yaşayacak.

'BUNDAN BÖYLE FİLMLERİNDE YAŞAYACAK'

Genco Erkal: Onurlu bir yaşam sürmüş değerli bir sanatçıyı uğurluyoruz. Unutulmaz Fatma Girik bundan böyle filmlerinde yaşayacak.

Fazıl Say: Fatma Girik. Sevgiyle saygıyla. Işıklarda uyusun. Türk halkının başı sağolsun.

Metin Uca: Türk sinemasının muhteşem oyuncusu, büyük usta, sinemamızın üç yapraklı yoncasının en güzel unsuru, Fatma Girik ablamız da ölümsüz anılarımıza, kalplerimizin en sıcak unutulmazlar köşesine gitmiş, anısına sonsuz saygıyla, Türkiyenin başı sağolsun.

Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?' - Resim : 7

Gani Müjde: Türkiye en güzel gözlü kadınını , Bodrum en tatlı hemşehrisini kaybetti. Komşum Fatma Girik 'i sonsuzluğa uğurluyoruz bugün. Memduh hocamıza kavuştu sonunda. Birbirini tamamlayan muhteşem bir çifttiler. Sizi çok özleyeceğiz.

Barış Atay: Hiç eğilmedi, bükülmedi, boyun eğmedi… Geçmişte de bugün de nerede mücadele varsa oradaydı…

Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?' - Resim : 8

Çok sayıda siyasetçi de, Girik'in ardından taziye mesajları yayınladı. Partilerin genel başkanların resmi Twitter hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Sanat ve siyaset dünyamızın usta ismi Fatma Girik’in vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Topluma ayna tutan eserleriyle ve siyasetteki duruşuyla gönüllerde taht kuran Şişli eski belediye başkanımız Fatma Girik’e Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun!

Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?' - Resim : 9

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Hayat verdiği karakterler ile Türk sinemasında unutulmaz izler bırakan değerli sanatçımız Fatma Girik'i kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden, hem oyunculuğuyla hem de cesaretiyle gönüllerde yer alan Fatma Girik’in aramızdan ayrıldığını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Başta ailesi olmak üzere, ülkemizin başı sağ olsun.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Türk sinemasının usta oyuncularından, bir dönem Şişli Belediye Başkanlığı görevini de üstlenen Fatma Girik’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Bu dünyadan bir Fatma Girik geçti. Yaşamını sinemaya ve topluma adamış bir aydın, siyasetçi ve sanatçıydı. Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun; mekanın cennet olsun güzel insan.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: En güzel filmleri izledik. En çarpıcı hikayelerde kendimizi bulduk. Bazen hüzünlendik, bazen gülümsedik, bazen de ibret aldık. Ama oynadıkları karakterlerle bütünleşen sanatçılarımızı hiç unutmadık. Bunlardan birisi de Sayın Fatma Girik’tir. O sinemanın mavi bakan gözüdür. Sayın Fatma Girik, 79 yıllık bir hayatı tamamlayarak ebediyete irtihal etmiş, geride çok sayıda anı, iz ve eser bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Dört yapraklı yoncadan birisi kopmuştur. Oynadığı roller ise geleceğe yazılmış bir mektup olarak miras kalmıştır.

Fatma Girik'in ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu: 'Benim can yoldaşımdı', 'Şimdi kime 'menekşe gözlüm' diyeceğim?' - Resim : 10

Spor kulüpleri de, paylaştıkları mesajlarda Girik'in sevenlerine baş sağlığı diledi.

BEŞİKTAŞ: KONGRE ÜYEMİZ, DEĞERLİ SANATÇI FATMA GİRİK VEFAT ETTİ

Beşiktaş: Türk sinemasının usta oyuncularından değerli sanatçı Fatma Girik’in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat dünyasına başsağlığı dileriz.

Fenerbahçe: Türk sinemasının usta isimlerinden Fatma Girik’in vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Fatma Girik’e Allah'tan rahmet; ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Galatasaray: Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Fatma Girik'in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendik. Usta oyuncuya Allah'tan rahmet; kederli ailesi ve sevenlerine başta olmak üzere sanat dünyasına başsağlığı dileriz.

Trabzonspor: Güle güle büyük sanatçı Fatma Girik, geride bıraktıkların için minnettarız.

Etiketler
Filiz Akın Yeşilçam Cüneyt Arkın