Özge Mumcu babasını, çocukluğunu ve 24 Ocak 1993'te yaşananları anlattı

Özge Mumcu Aybars, babası Uğur Mumcu’yu, ailesi, çocukluğunu ve 24 Ocak 1993 günü yaşananları ve sonrasını anlattı.

Özge Mumcu babasını, çocukluğunu ve 24 Ocak 1993'te yaşananları anlattı

Yiğidim aslanım burada yatıyor.

“11 yaşındayım. Evin önünde bomba patlamış. Bir çukur açılmış. O çukura karanfiller dolmaya başladı. Gece meşaleli nöbet tutuyorlar.” Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars, babasının katledildiği günü ve sonrasını anlattı.

Özge Mumcu Aybars, Kısa Dalga’ya hazırladığı potcast’te ailesini, babasını ve cinayetten sonra yaşananları aktardı. Nasıl bir ailede büyüdüğünü anlatan Özge Mumcu, izlediği bir senfonik konserde çalınan bir parçanın kendisini nasıl 29 yıl öncesine götürdüğünü anlatıyor.

“Geceleri evin önünde meşaleli nöbet tutulurdu. Onların yanına giderdik. Onlara çay götürürdük. Bir Karlı Kayın Ormanı, bir de Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor söyleniyordu. 29 yıl sonra bu şarkıyı dinlemek beni o güne götürmüştü.”

Cenaze törenini, babasını son kez morgda görme isteğini, 11 yaşında bir çocuğun babası katledildikten sonra okula ilk gidişinde kendisine yönelik bakışların değişmesini etkileyici bir dille anlatan Özge Mumcu, bir ailenin hala süren adalet arayışına götürüyor bizi.

Ahmet Taner Kışlalı’dan Hrant Dink’e uzanan cinayetler, katliamları hatırlatan Mumcu, “Bu nasıl bir zaman aralığıdır” diye soruyor.

Özge Mumcu’nun potcast’inden başlıklar şöyle:

“Ben hala adalet duygumu koruyorum, bir gün aydınlanacağına inanıyorum…”

“Sedat Peker konuşurken, Mehmet Ağar’a attı topu… Acaba her şey bir uyuşturucu kavgası mıydı?”

“Biz babamın sesini Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda tekrar güçlendirmeye, unutturmamaya çalışıyoruz…”

“Türkiye’nin her döneminde, her kırılmasında biz dik durdukça, kullanışlı soyadlar olmadık. Bu da hayatımızın devamı için bir onur vesikası oldu…”

“Her sabah babamla uyanıyorum, onu düşünerek uyuyorum…”

“Babamın neredeyse her ilde bir parkı var, bazıları kendisine benzemese de bir sürü heykeli yapıldı, adına şarkılar yapıldı… O herkesin belleğinde yaşıyor.”

Tamamını dinlemek için tıklayın.

Etiketler
Uğur Mumcu