Demirören Grubu Sayıştay raporunu görmezden geldi, Gerçek Gündem'e dava açtı

Demirören Şirketler Grubu, Ziraat Bankası’na olan kredi borçları nedeniyle CNN Türk’ün satılabileceğine dair haberimize manevi tazminat davası açacağını duyurdu. Fakat haberdeki tüm bilgiler Sayıştay raporunda yer alan bilgiler.

Demirören Grubu Sayıştay raporunu görmezden geldi, Gerçek Gündem'e dava açtı

GERÇEK GÜNDEM

Demirören Şirketler Grubu, Ziraat Bankası’ndan çekilen kredinin ödenmemesi, teminat olarak gösterilen markaların, en başta da CNN Türk’ün satılabileceğine dair haberimize tazminat davası açtığını açıkladı.

Demirören Grubu adına yapılan açıklamada haberimizin hakkaniyete aykırı, iftira niteliğinde olduğu iddia edilirken, şirketin itibarını zedeleme ve zarar verme amacı taşıdığı ifade edildi.

Haberimizde yer alan bilgilerin tamamı Sayıştay’ın Ziraat Bankası ile ilgili hazırladığı 2020 raporundan alınmıştır. Belgeleriyle haberimizin doğruluğunu ortaya koyuyoruz.

Haberde Ziraat Bankası’ndan çekilen 800 milyon dolarlık kredinin hala ödenmediği belirtilmiş, Demirören’in 2018 yılında 405,2 milyon lira, 2019 yılında 740.8 milyon lira ve 2020 yılında 790 milyon lira faaliyet zararının tespit edildiği yer almıştı.
Sayıştay’daki ilgili kısım şöyle:

Demirören Grubu Sayıştay raporunu görmezden geldi, Gerçek Gündem'e dava açtı - Resim : 1

Haberde bununla birlikte toplam 3,4 milyar liralık teminat gösterildiği ve bunun 2,5 milyarının ise marka rehni olduğunu yazmıştık. Yani Demirören krediyle satın aldığı CNN Türk’ü krediye teminat göstermişti. Bu da Sayıştay raporunda marka rehni olarak ve diğer hususlarla açıkça belirtildi. Yine Sayıştay’daki ilgili kısım şu şekilde:

Demirören Grubu Sayıştay raporunu görmezden geldi, Gerçek Gündem'e dava açtı - Resim : 2

Yine haberde Demirören’in Ziraat Bankası’na borçların yapılandırılması için 9 Eylül 2020’de başvurduğu belirtilmiş, hatta kredi borcunun ödenmemesi sonucunda 22 gayrimenkulun bankaya devredildiği yer almıştı. ‘CNN Türk, Demirören’in kredi borcu karşılığında satılabilir’ başlığı da aslında tam olarak borcun ödenmediğinde olabileceklere işaret ediyor. 22 gayrimenkule yapıldığı gibi teminat gösterilen diğer ipotekler de bankaya devredilebilir ve banka bunları satabilir.

22 gayrimenkulün borçların ödenmemesi nedeniyle bankaya devredildiğine dair Sayıştay raporundaki kısım ise şöyle:

Demirören Grubu Sayıştay raporunu görmezden geldi, Gerçek Gündem'e dava açtı - Resim : 3

Sayıştay raporunda teminat ve borçların ödenmemesi dışında kredilerin geri ödenmesinde yaşanan sıkıntı da şu cümleyle dile getirilmişti: “Söz konusu kredileri 2019 yılında 1,8 milyar TL tutarındaki varlık borç takası ile birlikte yeniden yapılandırılmasına rağmen, Firmanın içinde bulunduğu sürdürülemez finansman yükü nedeniyle geri ödemelerinde aksama yaşanmaktadır.”

Etiketler
Kredi Sayıştay Ziraat Bankası