Omicron yoğunluğunda vahim hata: 'Kovid testiniz karışmış veya kaybolmuş olabilir'

PCR test zorunluluğunun kaldırılması "hastanelerde yoğunluk yaşanıyor" iddialarını beraberinde getirmişti. Bir vatandaş, test sonucunu öğrenemeyince gittiği hastanede "kaybolmuş olabilir" yanıtını aldı.

Omicron yoğunluğunda vahim hata: 'Kovid testiniz karışmış veya kaybolmuş olabilir'

Türkiye'de aşısızlara PCR test zorunluluğunun kaldırılması tartışmaları beraberinde getirdi. Bu kararın hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için alındığı düşünülüyor ancak yoğunluk azalmış gibi görünmüyor.

Sağlık Bakanlığı kararında önce, "Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatlerden önce, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir." ifadelerine yer verildi. Ertesi gün ise bu ifadelerden "uçak" bölümü çıkarıldı. Uçağa binecek aşısız kişiler PCR testine tabi tutulacak.

HASTANELERDEKİ YOĞUNLUK GÜNDEMDE

En hızlı yayılan varyant olan Omicron'un Türkiye'de de vaka sayılarını bir anda katlamasının Bakanlığın bu kararı almasında etkili olduğu söyleniyor. Uzmanlar, Omicron'un ülkeye hızla yayılmış olması nedeniyle bu kararın alındığı yorumunu yaparken, hastanelerdeki yoğunluk da gündemde.

Omicron nedeniyle hastanelerdeki test kuyruğu sıraları sık sık haberlere konu oluyor. Bu yoğunluktan kaynaklanan bir hata ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yaşandı.

"YA KARIŞTI YA KAYBOLDU"

Ailesi koronavirüse yakalanan çift doz aşılı vatandaş K. Ö., temaslı olduğu için koronavirüs testi vermek istedi. Filyasyon ekipleri tarafından, aşılı olduğu için test vermesine gerek olmadığı söylendi ancak 3 gün sonra nezle olunca test vermeye gitti. Dün (19 Ocak) sabah saatlerinde test verdiğini söyleyen K. Ö., yaşananları şöyle anlattı:

"Sabah testi verdikten sonra sonucu beklerken sağlık ocağına gidip rapor aldım. Çünkü işe gitmem gerekiyordu ve koronavirüse yakalanmışsam iş yerindeki çalışma arkadaşlarıma olan sorumluluğum vardı. Test sonucum bir türlü çıkmayınca ilaç alıp tedaviye de başlayamadım. İki arada kaldım... Sonucum bugün de çıkmayınca tekrar test verdiğim hastaneye gittim. Pandemi polikliniğindeki danışmaya sorduğumda sistemden kaydımı önce bulamadılar. Sonra tekrar baktıklarında test olduğumun sistemde göründüğünü ancak laboratuvara gitmediğini söylediler. Danışmadaki kişi, 'Dün burada olmadığım için bilemiyorum ne olduğunu, belki numuneler karıştı belki kayboldu o esnada' dedi."

K. Ö., yeniden test vermek için başka bir hastaneye gittiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler
Muş Hastane