Kanun teklifinde dikkat çeken madde: Öğretmenleri Bakanlık yerine kim seçecek?

Pehlivan, kanunla birlikte öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı’ndan başka kurumların da seçmesinin önü açılacağını kaydetti.

Kanun teklifinde dikkat çeken madde: Öğretmenleri Bakanlık yerine kim seçecek?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, “Çocuğunuzu ele geçirme kanunu” başlıklı yazısında, Meclis’te görüşülecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu ele aldı.

Pehlivan, kanunla birlikte öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı’ndan başka kurumların da seçmesinin önü açılacağını kaydetti.

“MEB ÖĞRETMEN SEÇİMİNİ DE NURCU VE NAKŞİ TARİKAT VAKIFLARIYLA, TÜRGEV VE ENSAR GİBİ KURUMLARIN ELİNE BIRAKMAZ MI”

Barış Pehlivan, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“CHP TBMM Grubu Eğitim Danışmanı Ali Taştan’ın kanuna dair raporunu okuyorum. Bir uyarısı dikkatimi çekiyor. Yazmalıyım.

Mevcut kanun şöyle diyor: ‘Öğretmenler, öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarından ve bunlara denkliği kabul edilen yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar arasından, Milli Eğitim Bakanlığı’nca seçilirler.’

Üzerinde durulmadı hiç. AKP’nin Meclis’e gelen teklifinde, maddedeki ‘Milli Eğitim Bakanlığı’nca seçilirler’ ifadesi kanundan çıkarılıyor.

Bu da şu demek oluyor: Öğretmenleri başka kurumlar seçecek! Açayım... Ve bir soruyla devam edeyim: Acaba öğretmenlerin oturduğu mülakat masasında MEB personeli olmayacaksa kim olacak?

Hatırlayın, askeri öğrenci alım komisyonlarında SADAT bağlantılı bir ismin dahi görev yaptığı ortaya çıkmıştı.

O halde şu ihtimal yok mu: Nurcu ve Nakşi tarikat vakıflarıyla, TÜRGEV ve ENSAR gibi kurumlarla sürekli protokol imzalayan MEB, okuldaki öğretmenin seçimini de onların eline bırakmaz mı?

Yani büyük bir sürpriz olmazsa yasalaşacak bu kanun maddesiyle, yeni öğretmenler tam da hayaldeki gibi 'dindar ve kindar nesil yetiştireceklerden' mi seçilecek?

Misal, Diyanet İşleri Başkanlığı da bu yeni süreçte nasıl bir rol üstlenecek?

Hatta ve hatta... Diyanet’in '4-6 yaş grubu Kuran kurslarının okulöncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik MEB ile toplantı gerçekleştirilecektir' hedefi için yeni kanunla yol temizliği mi yapılıyor?

Maalesef bu sorulara hayır, diyemiyorum.”

Etiketler
Bakanlık Öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı