Murat Ongun ve Nedim Şener arasında gergin anlar: Birçok kez sözü kesilen Ongun; 'İBB'ye oyun yapılmaya çalışıldı'

İBB'ye yönelik inceleme teftişi tartışmaları ekranlara taştı. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener ile İBB Sözcüsü Murat Ongun, Haber Global yayınında tartıştı.

Murat Ongun ve Nedim Şener arasında gergin anlar: Birçok kez sözü kesilen Ongun; 'İBB'ye oyun yapılmaya çalışıldı'

İçişleri Bakanlığı'nın 'İBB'de terör iltisaklı kişiler çalışıyor' iddiası ile başlattığı teftiş incelemesi tartışmaları sürüyor.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, Haber Global'de katıldığı canlı yayında

Muhtarlıklar Müdürlüğü'nde çalışan ve işten çıkarılan eski İBB çalışanının mektubunu canlı yayında okuyarak; DİYAYDER isimli PKK irtibatlı dernek referansıyla İSPER'e 5 gasilhane personeli alındığını iddia etti.

İBB Muhtarlıklar Müdürü Ali Öztürk'ün sekreterliğini yapan "Eylo" kod adlı Sevtap A.'nın da PKK üyesi olduğunu öne süren Şener'e, İBB Sözcüsü Murat Ongun, Haber Global canlı yayınına katılarak yanıt verdi.

''SANA ŞİMDİ GAZETECİLİK ÖĞRETECEĞİM''

''O kadar yanlış birşeyler konuşuyor ki. Belediye şirketi İSPER'e insan kaynaklarına adam alırsın ama onu memur yaparsın diyor'' diyen Ongun, sözlerine şöyle başladı: ''Memur ne işçi ne bilmeyen kişi bana belediyeyi anlatıyor. Taşıma şirketine aldığınız işçiyi memur yapamazsınız Nedim Bey. Sana şimdi gazetecilikte öğreteceğim. Hazırlan ama hazırlan.

Biraz evvel bir mail okudu, bir kadını terörist ilan etti. Yok biz teröristleri doldurmuşuz. Bu personeller, taşeron şirketin personelleriydi ve sözleşmeleri bitti. Sonra buradan iki kişiyi kadroya aldık. Türkiye'de nedense vatan haini ilan edilebiliyor insanlar. Eğer iddianamelere bakacak olursak Nedim Bey'de terörist ilan edilmişti.''

ONGUN'A FETÖ'CÜLÜK SUÇLAMASI

Ongun'un bu sözlerine üzerine Şener, ''Sen olmayan bir Ergenokon Örgütü ile PKK kıyaslayacaksın. Senin kafan FETÖ'cüler gibi çalışıyor. Çünkü Tarık Toros ile çalıştığın için yıllarca kim olduğunu çok iyi biliyorum ben senin'' dedi.

''TAHAMMÜLÜ YOKSA ÇIKSIN BEŞ DAKİKA SONRA GELSİN''

Bu sözler üzerine stüdyo gerilirken; Ongun, ''Ben senin özgürlüğün için İstiklal Caddesi'ne gitmişim tamam mı? En önemli kısma geliyorum burayı kesmemesini istiyorum. Tahammülü yoksa stüdyodan çıksan beş dakika sonra gelsin. İBB'nin Cenaze İşleri ile ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını 15 Eylül'de öğrenmedik. Zaten bu insanlardan ikisinin 24 Kasım 2019 iş girişi var 27 Kasım 2019'da çıkışı vardır. Zaten iki tanesi iş başı yapmadığı için İBB'de çalışıyor demeyelim. 557 kişiye dönelim. Bugüne kadar Sabah gazetesi, terörist diyerek 37 kişinin fotoğrafını yayınladı. 37 kişinin 8'inin İBB ile hiçbir bağlantısı yok. Geri kalan 29 kişiden 20'si de bu gazete hakkında suç duyurusunda bulundular'' dedi.

ŞENER, ONGUN'UN SÖZLERİNİ KESTİ

Ongun'un sözleri Nedim Şener tarafından bir kez daha kesildi.

Şener, ''Haklarında terör örgütü iltisak raporları olan ve gazetelerde yayınlanmış kişiler için diyor ki '20 kişi suç duyurusunda bulundu.' O gazete suçlu, onun arkadaşlarım dediği kişiler masum. Bunlar hakkında devletin kayıtları var'' dedi.

''İBB'NİN BİR YERLERE YARDIM YAPTIĞININ KANITI DEĞİLDİR''

Şener'in moderatör tarafından susturulması sonrası sözlerine devam eden Ongun, ''Nedim'in manipülasyonunu bozalım. Dün akşam Nedim Bey dedi ki: İBB DİYAYDER'e 300 tane kart verdi dedi. Ben de kart verildiğini ispatla dedim. Gitti iddianameden bir kişinin beyanını aldı. Peki kartlar ne kartı? Onur Market kartı. İBB kart yollarsa içine para yüklü İstanbulKart gönderir. Bir kişi bunu dedi diye Nedim Bey bunu kabul etti. Birinin bunu demesi İBB'nin bir yerlere resmi yardım yaptığının kanıtı değildir.

Siz bu iddianemede yer alan 300 kart verildi. Diyorsunuz DİYAYDER, terör ile iltisaklıdır diyorsunuz. Gözaltına alınan insanlar, terör örgütü ile ilişkilidir. Bu insanlarında İBB ile ilişkisi vardır diyorsunuz değil mi?'' ifadelerini kullandı.

''SEN BU GASSALLARI TANIYOR MUSUN?''

Ongun 3. kez Şener tarafından sözü kesildi. Şener, Ongun sözlerine '' İBB'nin çalışanları. Sen bu gassalları tanıyor musun? Tanımıyorsun. Bu kartları veriyorsunuz, bunlar da götürüyorlar PKK'nın ailelerine veriyorlar. Bunlar bu kapsamda tutuklanmışlar ve bu kartlar yanlış kişilere gitmiş. Burada yapması gereken belediyenin bunu durdurmak'' dedi.

İBB Sözcüsü sözlerini kaldığı yerden devam etti. Ongun, ''Bugün bir tweet paylaştı. Ekrem İmamoğlu'nun melelerle olan fotoğrafını, sonra o kişilerin Selahattin Demirtaş ile olan fotoğraflarını koydu. Hiç suçlamıyor bizi ama böyle de yayınlar yapıyor'' dedi.

''İLK BAKANDAN ÖĞRENDİK, SORUŞTURMA AÇTIK''

Nedim Şener'in laf atması üzerine Ongun, ''Neden öğrenmek istemiyorsun? Kaçma. Ya kaçma. Sözümü kesiyorsun.

Biz İBB'de 557 terörist var iddiasını ilk olarak sayın bakanın meclis konuşmasında duyduk. Hemen ardından İBB kendi soruşturmasını başlattık. Hemen ardından da İçişleri Bakanlığı'mıza bize bilgisini verin gereğini yapalım dedik. 557 kişinin kim olduğunu bilmeden ne yapalım 86 bin kişi işten mi atalım? Bu bilgiler veriler, gereği yapılır. Bu medya üzerinden yapılmaz. Bu gizli birşey olması lazım. 557 örgütüne göre terörist demek tespit yapılmış demektir. Gelirsiniz alırsınız gözaltına, mahkemeye çıkarılır, tutuklanan tutuklanır. Bu iş bu kadar basit. Ama bunun üzerinden İBB'ye oyun yapılmaya çalışıldı. Şimdi iddianemede yer alan bazı ifadeler gerçekmiş gibi kamuoyuna lanse edildi. Yargısı bitmemiş birisini ben suçlayabilir miyim?

''ŞENER'İN GÜNDEME GETİRDİĞİ KİŞİ AKP ÜYESİ''

İstedikleri bağı kurmaya çalıştılar. Bugün Nedim Şener'in paylaştığı Selahattin Demirtaş'ın yanındaki beyfendinin ismi Aydın Ayhan'' dediği sıralarda Şener, Ongun sözünü yeniden kesti.

Ongun Şener'e ''Paylaştın öğrenmek istemiyorsun. Bu Aydın Ayhan da tutuklu şu an. Aynı iddianamenin 221. sayfasında Ayhan'ın ifadesini okuyorum: ''Aile fertlerim arasında kolluk kuvvetlerince bir işlem yapılmadı. İstanbul Beylikdüzü Gürpınar AKP İlçe Teşkilatı'na devam eden aktif üyeliğim vardır. Nedim ne yapacağız şimdi?'' diyerek yanıt verdi.

''BURADA BORAZANLIĞINI YAPIYORSUN''

Bu sözler üzerine stüdyo bir kez daha gerildi. Şener, ''Dur. Ben sana anlatayım Ayhan'ı. AKP'yi ara sıkıştırmış adamı sen de burada borazanlığını yapıyorsun. CHP'nin adını kullanmayın Atatürk'ün partisini ayıp ediyorsunuz'' dedi.

Bu diyalogların ardından Murat Ongun, yayından ayrıldı.

Etiketler
Nedim Şener Murat Ongun Haber Global Hürriyet Hürriyet Gazetesi