Vatandaşlardan sokaklarda yaşayan hayvanları için alınan kararlara tepki: Sürgün ve ölümler dursun!

Hayvan hakları savunucuları yarın sokaklarda yaşayan köpekler için uygulamaya geçirilen ve katliamlara neden olabileceği endişesi yaratan kararları protesto edecek.

Vatandaşlardan sokaklarda yaşayan hayvanları için alınan kararlara tepki: Sürgün ve ölümler dursun!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş’e oturduğu sitenin bahçesinde oyun oynarken pitbull cinsi 2 köpeğin saldırmasının ardından ""Hayvanlarınıza sahip çıkın. Asiye yavrumuzu gördünüz. Beyaz Türkler hayvanlarınıza sahip çıkın." açıklamalarında bulunmuştu.

Erdoğan'ın belediyelere "Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum" açıklamasının ardından "tehlikeli ırk" olarak tespiti "insanlar" tarafından yapılan Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerin son kısırlaştırma tarihi 14 Ocak 2022 olarak belirlenmişti.

Öte yandan bu ırklardan köpeklerin dışarı ancak ağızlıkla çıkarılması gerekliliğini ve çocuk oyun parkları ile yakınlarında gezdirilmesinin yasak olduğunu detaylarının yer aldığı düzenleme de Meclis Dilekçe Komisyonu tarafından kamuoyuna hatırlatıldı.

Yasal düzenlemeler gereği kısırlaştırılmamış olan hayvanlara el konulacak ve hayvan bakımevlerine götürülecek.

Hayvanseverler ve insanların diğer türlere yönelik şiddetine tepki gösten vatandaşlar uygulamalara tepkilerini sürdürüyor.

Daha önce hayvanlara yönelik yapılan katliamların tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar yarın yeniden İstanbul Kadıköy'de bir araya gelecek.

Kadıköy Hayvan Koruma Gönüllüleri , 30 Aralık 2021 perşembe günü (yarın) 14.30'da Kadıköy Belediyesi A Kapısı önünde bir araya gelecek.

Etiketler
Köpek Uygulama