Öğrencisini darp eden Ali Rıza Yücel'in görevine son verildi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Aksaray'da 10 yaşındaki öğrencisini darp eden öğretmen Ali Rıza Yücel'in görevine son verildi.

Öğrencisini darp eden Ali Rıza Yücel'in görevine son verildi!

Aksaray'da 10 yaşındaki öğrencisi T.K.'ye şiddet uyguladığı için hakkında 1,5 yıla kadar hapis cezası istenen öğretmen Ali Rıza Yücel görevinden alındı.

NE OLMUŞTU?

Olay, 14 Aralık'ta, Ortaköy ilçesindeki Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda meydana geldi. Matematik öğretmeni Ali Rıza Yücel, bir öğrencisinin 'Hocam, T.K. sizin hakkınızda küfretti' demesi ile sınıftaki T.K.'yi koridora çıkardı.

Neden küfrettiğini T.K.'ye soran Ali Rıza Yücel, öğrencisini defalarca tokatlayıp, boğazını sıktı. Gürültüleri duyup, sınıftan çıkan teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, burnu kanayan T.K.'yi meslektaşının elinden aldı.

Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, T.K. de yaşadıklarını babası Duran K.'ye anlattı. Oğlunu hastaneye götüren baba, 10 günlük rapor alıp, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Ali Rıza Y. hakkında 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Etiketler
Aksaray Öğrenci Öğretmen Saray