'Beşinci kol faaliyetine izin vermeyiz' dedi, AB fonuna başvurdu: İletişim Başkanlığı, 30 bin euro hibe alacak

Fahrettin Altun'un başkanlığını yaptığı İletişim Başkanlığı'nın 'Etkin Kriz Yönetimi' adlı projesinin, Avrupa Birliği'nden 30 bin euro hibe almaya hak kazandığı bildirildi.

'Beşinci kol faaliyetine izin vermeyiz' dedi, AB fonuna başvurdu: İletişim Başkanlığı, 30 bin euro hibe alacak

Geçtiğimiz aylarda ABD'de bulunan bir vakfın Türkiye'de bazı medya kuruluşlarını fonladığı iddiaları gündeme gelmiş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun da 'fonlama' iddiları üzerinden medya kuruluşlarını eleştirmişti.

''Beşinci kol faaliyetine izin vermeyiz'' diyen Altun, ''Bazı yabancı liderlerin Türk siyasetini dizayn etme niyet ve gayretlerini açıkça ifade ettiği bir ortamda, hiçbir yabancı devlet ve kuruluşun medya sektörüne çeşitli fonlar sağlamasını söz konusu çıkar ve hedeflerden bağımsız yorumlayamayız. Kimsenin şüphesi olmasın ki ne basın özgürlüğü ne de bir başka bahaneyle demokrasimizi kimsenin masasına meze yaptırmayız'' demişti.

Fahrettin Altun'un sert eleştirilerine karşın başkanlığını yürüttüğü İletişim Başkanlığı, AB'den fon alma hakkı kazandı.

30 BİN EURO HİBE ALACAK

Türkiye Ulusal Ajansı, AB'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programı olan Erasmus+Programı kapsamında, açılan projelere yapılan başvuruların sonuçlarını açıkladı.

Açıklanan sonuçlara göre, İletişim Başkanlığı da "Etkin Kriz Yönetimi" isimli projesiyle 30 bin euro hibe almaya hak kazandı.

Etiketler
İletişim Başkanlığı Euro Avrupa Birliği Fahrettin Altun