Ankara Üniversitesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi'nde 'ülkücü' saldırısı

İstanbul Üniversitesi’nde ülkücü olduğu belirtilen bir grup, öğrencilere saldırı girişiminde bulundu.

Ankara Üniversitesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi'nde 'ülkücü' saldırısı

Geçtiğimiz günlerde Ankara Üniversitesi'nde ülkü olduğu bildirilen bir grup öğrencilere 'bıçakla' saldırmış, polisin bıçaklı gruba değil öğrencilere müdahale etmesi tepki çekmişti.

BU KEZ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Bugün ise İstanbul Üniversitesi’nde ülkücü olduğu belirtilen bir grubun, öğrencilere saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

İstanbul Öğrenci İnisiyatifi, sanal medya hesabı üzerinden “İstanbul Üniversitesi'nde faşist çeteler, yönetimin desteğiyle ve polislerin koruması altında öğrencilere saldırıyor” açıklamasını yaparken; yaşanan gerginlik üzerine öğrencilerin, polisler tarafından üniversite dışına çıkarıldığı kaydedildi. .

''BASKILARINIZ BİZE SÖKMEZ''

İnisiyatif, çevik kuvvetin üniversiteyi abluka altına aldığını belirterek, “Polisler öğrencileri okul dışına çıkarmaya çalışıyor. Baskılarınız bize sökmez! Beyazıt da, Cebeci de bizimdir! Bizim kalacak! Polis ve özel güvenlik, faşistlerin tehditleri altında devrimci öğrencileri okul dışına çıkararak kapıları üstlerine kapattı. Biz bu senaryoyu biliyoruz. Daha önce de Beyazıt'ta olduğu gibi yine üzerimize kapattığınız kapıları yıkarak geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ankara İstanbul İstanbul Üniversitesi Öğrenci