8 ay önce kaçan Thodex vurguncusu Özer'den ses yok: Para mafyada mı?

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'ta olduğu, paranın da mafyada olduğu öne sürüldü.

8 ay önce kaçan Thodex vurguncusu Özer'den ses yok: Para mafyada mı?

En büyük kripto para borsası dolandırıcılıklarından birini gerçekleştiren Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'ta olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer’in nerede olduğuna ilişkin soruşturmanın yapıldığı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki dosyaya giren son bilgi Arnavutluk’ta olduğu yönünde. Ancak resmi olarak çıkış tarihi olan 20 Nisan’dan bugüne Özer’in nerede olduğuna ilişkin başka bir tespit yapılamadığı belirtildi.

YAKALANMAMASINDA ARNAVUTLUK'TAKİ MAFYA MI ETKİN?

Polis, Özer’in, Thodex mağdurlarından topladığı milyonlarca doları kendisini saklanmaları için Arnavutluk'taki mafyaya rehin bıraktığı ihtimali üzerinde duruyor. Özer’in aylardır yakalanamamasında, Arnavutluk mafyasının etkisi olduğu değerlendirmesi yapılıyor. Özer’in bugüne kadar Arnavutluk’tan çıktığına ilişkin herhangi bir tespit olmadığı belirtildi.

18 NİSAN'DA KAÇTI

Özer’in 18 Nisan'da kız kardeşi Serap Özer'den şirketin tüm belgelerini alarak iki gün sonra Arnavutluk'a kaçtığı belirlenmişti. Özer’in kaçmadan önce hazırlıklarını yaptığı ve yanına yüklü miktarda para aldığı belirtiliyor.

Soruşturmada tutuklu bulunan Serap Özer ifadesinde abisi Faruk Fatih Özer'in 18 Nisan 2021 tarihinde şirkete ait hacklenme raporu, şirket davalarıyla ilgili dokümanlar, mizan ve bütçeye ilişkin belgeler, karar, pay, genel kurul defterini istediğini anlattı. Özer, bu belgeler ve 400 bin kişiyi dolandırarak elde ettiği milyonlarca dolar kripto parayla yurtdışına çıktı.

SOYLU İLE FOTOĞRAF

Özer'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret ettiği görüntüler basına yansımış, Soylu ise, "İlgili şahıs Faruk Fatih Özer'i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019'da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" demişti.

Soylu ve Özer'in yanındaki üçüncü kişinin ise Soylu'nun yeğeni Hasan Berk Işık olduğu belirtilmişti.

Etiketler
Borsa Faruk Fatih Özer Kripto Kripto para