Soylu'dan İBB dosyalarının akıbeti hakkında açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'nin AKP'de olduğu döneme ilişkin hazırlanan 34 dosyadan 6'sının ön inceleme talebinin kabul edildiğini söyledi.

Soylu'dan İBB dosyalarının akıbeti hakkında açıklama

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe maratonu sürüyor. Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi ve 2020 yılı kesin hesapları görüşüldü.

Yer yer tartışmalara da sahne olan görüşmelerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri hakkındaki dosyalara ilişkin açıklamada bulundu.

34 DOSYADAN 6'SI HAKKINDA ÖN İNCELEME

Bir gün önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu konuyu gündeme getirdiğini söyleyen Soylu, "İstanbul’da 34 dosya vardı. 3 ihale dosyasında, 16 gayrimenkul alımı, 1 sivil toplum kuruluşları, 1 kentsel dönüşüm dosyasında hukuka aykırılık olmadığından rapor düzenlenmiştir. Müfettişlerce 6 dosya hakkında ön inceleme talebinde bulunuldu ve ben onayladım" dedi.

Bakan Soylu, "Ankara asfalt ihalesiyle ilgili çok önemli ihbar üzerine soruşturma başladı" bilgisini verdi.

İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları ile bağlı kurum ve idarelerin 2022 bütçesi ile 2020 yılı kesin hesabı, genel kurulda oylanarak oyçokluğu ile kabul edildi.

Etiketler
Süleyman Soylu