Tunceli'de aralarında yabancıların da olduğu 22 kişi yaban hayvanlarını öldürmek için geldi

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, av için yurt dışından gelen bir grubun Tunceli Öğretmenevi'ne yerleştirildiğini duyurdu.

Video: Sputnik

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan bir kararla 'zararlı' yaban hayvanlarının öldürülmesinin önü açıldı. Bu kararın hemen ardından dikkat çeken bir haber geldi.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, av için yurt dışından gelen bir grubun Tunceli Öğretmenevi'nde konakladığını söyledi.

Maçoğlu, "İlimiz merkezde bulunan Tunceli Öğretmenevine doğamızda yaşamını sürdüren canlıları katletmek amacıyla yurt dışından gelen bir grup avcının yerleştirildiğini öğrendik" dedi.

'BUNUN CİNAYET OLDUĞUNU NE ZAMAN KABUL EDECEKSİNİZ?'

"Yeter artık" diyen Maçoğlu, "İlimiz merkezde bulunan Tunceli Öğretmenevine doğamızda yaşamını sürdüren canlıları katletmek amacıyla yurt dışından gelen bir grup avcının yerleştirildiğini öğrendik. Canlıları katlediyor, ihale açıp buna spor faliyeti diyerek kılıf uyduruyorsunuz. Bunun cinayet olduğunu ne zaman kabul edeceksiniz? Doğamızdan, kutsallarımızdandan elinizi çekin" ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

— Fatih Mehmet Maçoğlu (@FatihMacoglu) December 7, 2021

DEDEF: CANINIZ İSTEDİĞİNDE ÖLDÜREMEZSİNİZ

Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), “Dersim’de cinayet sezonu başladı. Bir grup gözü dönmüş avcı Dersim’e gelmiş. Derhal topraklarımızı terk edin. Zaten insan işgalinden dolayı yaşam alanları iyice daralan bu canlı varlıkların yaşamına dokunmayınız. Bu masum hayvanların öldürülme kararını reddediyoruz. Ey yetkililer, nesli tükenen bu canlılar sizin babanızın malı değil. Öyle canınız istediğinde ihaleye çıkarıp öldüremezsiniz. Avcılık spor değil cinayettir” dedi.

YASAKLANMIŞ, ÖZEL İZİNLERLE ÖNÜ AÇILMIŞTI

Tunceli’de daha önce avcılığın yasaklanması için düzenlenen imza kampanyasının ardından 2019'da dağ keçilerinin yasal ve yasadışı avlanmasının yasaklanması yönünde karar alınmıştı. Ancak çıkarılan özel izinlerle Alevi toplumu için kutsal kabul edilen ve 'Hızır'ın davarı' olarak adlandırılan dağ keçilerinin yurt dışından gelen kişiler tarafından öldürülmesinin önüne geçilmemişti.

Etiketler
Fatih Mehmet Maçoğlu Tunceli Öğretmen