Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra: Birbirimize mektup yazıyoruz, her şeye rağmen yaşamaya çalışıyoruz

Tutukluluğu devam eden Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra, bu süreçte yaşamlarına nasıl devam ettiklerini anlattı.

Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra: Birbirimize mektup yazıyoruz, her şeye rağmen yaşamaya çalışıyoruz

Gezi Davası'nın, Çarşı Davası ile birleştirilmesinin ardından ikinci duruşması, bugün Çağlayan Adliyesi'nde görüldü.

Savcı, Kavala'nın tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme de oy çokluğuyla Kavala'nın tutuklu kalması talebini kabul etti. Bir sonraki duruşma 17 Ocak 2022'de görülecek.

"HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

İş insanı Osman Kavala'nın eşi Ekonomist Prof. Ayşe Buğra, yeniden görülen Gezi Davası'nın bugünkü duruşması öncesi BBC'ye konuştu.

Ayşe Buğra, "Bu şartlar altında olabildiğince yaşamaya çalışıyoruz. Hayatımızı yaşamaya çalışıyoruz. Cezaevinde çok fazla okuyor. Zamanının büyük kısmını böyle geçiriyor. Okumak ona güç veriyor. Aynı kitapları okumaya çalışıyoruz. Ve üzerlerine konuşuyoruz. Birbirimize mektuplar yazıyoruz. İnsanlar son zamanlarda çok mektup yazmıyorlar ama biz yazıyoruz. Birbirimize yazıyoruz ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Neler okuduğumuzu paylaşıyoruz. Her şeye rağmen yaşamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Duruşma sonrası yapılan basın açıklamasında, iş insanı Osman Kavala'nın eşi ekonomist Prof. Dr. Ayşe Buğra, "4 yıldır aynı kelimelerle aynı karar veriliyor. Savcılar soru sormuyorlar, hangi somut eylemlerle suç işlenmiş sormuyorlar. Endişem bu durumun kanıksanması ve normalleşmesi. Kesinlikle normal kabul edilmemesi gereken bir durum" diye konuştu.

Etiketler
Osman Kavala