Osman Öcalan Erbil'e gömüldü: Abdullah Öcalan, kardeşinin cenazesine neden katılmadı?

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Erbil'de koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede dün öldü. Öcalan'ın cenazesi Erbil'e gömülürken Abdullah Öcalan'ın cenazeye katılma talebi olup olmadığı da merak konusu oldu.

Osman Öcalan Erbil'e gömüldü: Abdullah Öcalan, kardeşinin cenazesine neden katılmadı?

GERÇEK GÜNDEM / Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, Irak’ın Erbil kentinde koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün sabah 04.30 sularında öldü.

Öcalan'ın cenazesi Erbil'de toprağa verilirken kardeşi Mehmet Öcalan cenazenin Türkiye'ye getirilmesini talep etti.

ABDULLAH ÖCALAN NEDEN KATILMADI?

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Adalet Bakanlığı kaynakları "Hükümlü ve Tutuklulara Yakınlarının Ölümü Veya Hastalığı Nedeniyle Verilebilecek Mazeret İzinlerine Dair Yönetmelik"in beşinci maddesi gereğince Öcalan'ın cenazeye katılmasının mümkün olmadığını iletti.

YÖNETMELİĞİN BEŞİNCİ MADDESİ NE DİYOR?

Hükümlü ve Tutuklulara Yakınlarının Ölümü Veya Hastalığı Nedeniyle Verilebilecek Mazeret İzinlerine Dair Yönetmelik'in beşinci maddesinde; "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar hariç, yüksek güvenlikli ceza infaz kurumlarında bulunanlar da dâhil olmak üzere, güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması koşuluyla tehlikeli olmayan hükümlülere; ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin ya da eşinin ölümü hâlinde, Cumhuriyet başsavcısının onayıyla yol süresi hariç iki güne kadar cenazeye katılması amacıyla izin verilebilir." ifadeleri yer alıyor. Bu kapsamda Öcalan hem müebbet hapis cezasına çarptırıldığı hem de güvenlik bakımından sakınca oluşturduğu için cenaze izni alamıyor.

ÖCALAN'IN CEZASI

PKK elebaşı Abdullah Öcalan, yakalandığı dönemde yürürlükte olan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesine göre, ''vatana ihanet'' suçundan idam cezasına çarptırıldı ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevinde ömür boyu hapse mahkum edildi.

Etiketler
Koronavirüs Abdullah Öcalan Erbil Hastane