RTÜK'ün daire başkan yardımcısı sayısı dikkat çekti: Yansıması bu....

Son dönemde iktidara muhalif yayınlara verdiği cezalarla gündemde olan RTÜK'te her 13 personele bir daire başkan yardımcısı düşüyor.

RTÜK'ün daire başkan yardımcısı sayısı dikkat çekti: Yansıması bu....

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda toplam 46 daire başkanı olduğunu söyledi. RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı ise, "Hısım akrabaya kadro oluşturma çabasının bir yansıması bu" dedi.

Gazeteci Barış Pehlivan'ın Cumhuriyet'teki bugünkü köşesinde RTÜK'ün daire başkanları vardı. RTÜK'te toplam 8 daire ve 46 daire başkan yardımcısı olduğunu belirten Pehlivan, "Yani neredeyse her başkanın altı yardımcısı var. Yine RTÜK’te işçiler hariç 600 memur görev yapıyor. Bu da demek oluyor ki her 13 personele bir daire başkan yardımcısı düşüyor" dedi.

BU KADAR ÇOK ATAMA NE ANLAMA GELİYOR?

Bu kadar daire başkan yardımcısının normal olmadığını vurgulayan Pehlivan, "Zaten böylesine yüksek sayıda atama Sayıştay’ın denetim raporuna da konu olmuş durumda" diye yazdı.

Pehlivan, "RTÜK Başkanı’nın kendisinin iki yardımcısı varken daire başkanlarına bu kadar çok sayıda yardımcı ataması ne anlama geliyor?" diye sordu ve bu yanıt için RTÜK’ün CHP kontenjanından üyesi olan İlhan Taşcı'yı aradığını belirtti.

'HISIM AKRABAYA KADRO OLUŞTURMA ÇABASININ YANSIMASI'

Pehlivan'ın aktardığına göre; Taşçı, özetle şunları söyledi:

"Hısım akrabaya kadro oluşturma çabasının bir yansıması bu. Bu atamalarda liyakat, birikim, deneyim gibi bir ölçüt de dikkate alınmadı, alınmıyor. Hani kadro olsa daha da atama yapacak RTÜK Başkanı. Ama kadro yok. Yani sanılmasın ki Başkan Ebubekir Şahin durdu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in, görevinin eşe dosta kadro bulup iktidarı eleştirenlere ceza kesmek olmadığını anlaması, yasal ve anayasal görevlerini yapması gerekiyor.”

Etiketler
RTÜK